Ο Αμερικανός Πρέσβης καταθέτει στεφάνι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αμερικανός Πρέσβης καταθέτει στεφάνι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ , για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την επέτειο της μαύρης σελίδας της ιστορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, περίπου 8 με 10 χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, καθώς η […]

27.01.2017 | 16:48

Στεφάνι κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ , για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την επέτειο της μαύρης σελίδας της ιστορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, περίπου 8 με 10 χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, καθώς η Ελλάδα δεν θέλησε να συνεργαστεί με τις Μεγάλες Δυνάμεις για να απελαθούν οι Εβραίοι.

Η Ελλάδα έχασε περίπου 70.000 Έλληνες Εβραίους, με τους περισσότερους να θανατώνονται στο «μαύρο» στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Ο Τζέφρι Πάιατ απέτησε φόρο τιμής στις εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας, οι οποίες έχουν τη μακροβιότερη παρουσία στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Exit mobile version