Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / La Reppublica: “Σημαίες των τζιχαντιστών υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας”
ΚΟΣΜΟΣ

La Reppublica: “Σημαίες των τζιχαντιστών υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας”

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας καθώς νέοι Αλβανοί στρατολογούνται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Η ιταλική La Repubblica σε δημοσίευμα της με τίτλο «Οι σημαίες του Ισλαμικού Κράτους υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τζιχαντιστές που έχουν «κερδίσει» τους νεαρούς Αλβανούς. Στα χωριά στα σύνορα […]

cf83cebfceba-cebfceb9-cf84ceb6ceb9cf87ceb1cebdcf84ceb9cf83cf84ceb5cf83-cf84cebfcf85-isis-ceb1cf80ceb5ceb9cebbcebfcf85cebd-ceb5cf85ceb8

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας καθώς νέοι Αλβανοί στρατολογούνται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Η ιταλική La Repubblica σε δημοσίευμα της με τίτλο «Οι σημαίες του Ισλαμικού Κράτους υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τζιχαντιστές που έχουν «κερδίσει» τους νεαρούς Αλβανούς.

Στα χωριά στα σύνορα με το Κόσσοβο, οι μαύρες σημαίες των τζιχαντιστών έχουν υψωθεί ήδη, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ. Η επαρχία Πούλια που συνορεύει με την Αλβανία, παρουσιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς θεωρείται πως εκεί δρα η αλβανική μαφία του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν: «Πρόκειται για πυριτιδαποθήκη. Η Ιταλία γίνεται μια εκτεθειμένη χώρα».

Η Αλβανία είναι μία από τις χώρες που τροφοδότησαν το ΙΚ, ενώ τουλάχιστον χίλιοι νεαροί Αλβανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους κι έχουν μεταβεί στη Συρία με σκοπό να γίνουν τζιχαντιστές. Ο αριθμός έχει μειωθεί ραγδαία, κάτι που οι ιταλικές Αρχές αποδίδουν στην εμβάθυνση της ριζοσπαστικοποίησης στην Αλβανία.

Από τους δέκα ιμάμηδες που θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι, οι δύο είναι ήδη στη φυλακή ενώ ο Αλμίρ Ντάτσι, εκτιμάται πως έπεσε νεκρός στη Συρία.

Όπως υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα, οι νεαροί από την Λεσνίκα, το Ζαγκορκάν και το Ρεμένι που βλέπουν φιλικά τους μαχητές του ΙΚ, είναι αυτοί που προκαλούν φόβο και τρόμο στην παγκόσμια κοινότητα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις