Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο ανθρώπινο όργανο στο πεπτικό μας σύστημα
ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο ανθρώπινο όργανο στο πεπτικό μας σύστημα

Μια σπουδαία ανακάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ιατρική επιστήμη, οι οποίοι μας ενημέρωσαν πως έχουμε ένα ακόμη όργανο στο πεπτικό μας σύστημα, το οποίο ήταν εκεί καλά κρυμμένο. Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες γνώριζαν την ύπαρξη του, όμως πίστευαν πως το συγκεκριμένο όργανο αποτελούσε δομικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Τώρα πια, μετά […]

coff

Μια σπουδαία ανακάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ιατρική επιστήμη, οι οποίοι μας ενημέρωσαν πως έχουμε ένα ακόμη όργανο στο πεπτικό μας σύστημα, το οποίο ήταν εκεί καλά κρυμμένο.

Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες γνώριζαν την ύπαρξη του, όμως πίστευαν πως το συγκεκριμένο όργανο αποτελούσε δομικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Τώρα πια, μετά από «εξονυχιστικές» έρευνες, είναι σε θέση να μιλούν για ένα νέο, εντελώς ανεξάρτητο όργανο.

Το νέο όργανο, ενώνει την κοιλιά με το λεπτό έντερο  και ανακαλύφθηκε τυχαία το 2012 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίβερικ από τον Ιρλανδό ερευνητή Calvin Coffey.

Όπως αναφέρει το RT, από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα, ο Coffey και η ομάδα του ερευνούσαν μέρα νύχτα το ζήτημα για να καταφέρουν να αποδείξουν πως πρόκειται για ξεχωριστό όργανο.

Αφού τα κατάφεραν, παρουσίασαν την έρευνα τους στο ιατρικό περοδικό ‘The Lancet Gastroenterology & Hepatology’.

«Στην έρευνα που κάναμε, η οποία έχει κριθεί και αξιολογηθεί, υποστηρίζουμε ότι ανακαλύψαμε ένα όργανο του σώματος το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε αναγνωριστεί ως τέτοιο, λέει ο Coffey.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις