Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Προσοχή: Πόσα λίπη να τρως την ημέρα
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Πόσα λίπη να τρως την ημέρα

Υπάρχει η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης για λίπη και τρανς λιπαρά που πρέπει να καταναλώνεις. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην καθημερινή διατροφή ενός ανθρώπου τα κορεσμένα λίπη δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% και τα λίπη τρανς το 1%. Αυτά αναφέρει το προσχέδιο των νέων συστάσεων που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας […]

Υπάρχει η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης για λίπη και τρανς λιπαρά που πρέπει να καταναλώνεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην καθημερινή διατροφή ενός ανθρώπου τα κορεσμένα λίπη δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% και τα λίπη τρανς το 1%.

Αυτά αναφέρει το προσχέδιο των νέων συστάσεων που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Το όριο του 10% ισχύει τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Σε μια τυπική καθημερινή κατανάλωση 2.500 θερμίδων, το 10% αντιστοιχεί σε περίπου 25 γραμμάρια κορεσμένων λιπών.

Διαβάστε ακόμα

Πώς η χοληστερίνη του εγκεφάλου «φέρνει» Αλτσχάιμερ

Ενδεικτικά, τα 90 γραμμάρια μοσχαριού περιέχουν περίπου 6,1 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, ενώ η ίδια ποσότητα ψαριού περιέχει 3,3 γραμμάρια, του τηγανητού ψαριού 2,8 γραμμάρια και του τυριού 6 γραμμάρια.

Ένα φλιτζάνι γάλατος με 1% λιπαρά περιέχει 4,6 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, ενώ ένα κουταλάκι βούτυρου 2,4 γραμμάρια.

Στόχος με τις νέες συστάσεις του ΠΟΥ να μειωθούν οι θάνατοι από καρδιαγγειακές αιτίες παγκοσμίως, καθώς περίπου το ένα τρίτο όλων των θανάτων κάθε χρόνο (σχεδόν 55 εκατομμύρια) είναι καρδιαγγειακής αιτιολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις