Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απειλές ουσίας ή παιχνίδια; Σφυρίζουν αδιάφορα στο Μαξίμου, παρά τη στάση Καμμένου
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Απειλές ουσίας ή παιχνίδια; Σφυρίζουν αδιάφορα στο Μαξίμου, παρά τη στάση Καμμένου

Σενάρια… επιστημονικής φαντασίας – ίσως και όχι – φουντώνουν μετά τη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου. Η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι γνωστή, όμως η επιμονή του λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα πυροδότησε και πάλι την κατάσταση καθώς ο υπουργός Άμυνας είπε «ότι θα κάνει τα πάντα για να μην […]

ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΠΕΤΥ.jpg

Σενάρια… επιστημονικής φαντασίας – ίσως και όχι – φουντώνουν μετά τη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου.

Η θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι γνωστή, όμως η επιμονή του λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα πυροδότησε και πάλι την κατάσταση καθώς ο υπουργός Άμυνας είπε «ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή».

Τονίζει δε, με απόλυτο στόμφο, πως εάν αυτή η συμφωνία έρθει τελικά στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν πριν καν αυτή φτάσει στο κοινοβούλιο.
«Θα αποσύρουμε με κομματική πειθαρχία τους βουλευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο  Μαξίμου βλέπουν καιρό τώρα πως ο ΥΠΕΘΑ προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω του το καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ το οποίο όμως τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Και μπορεί να υπάρχει διάσταση απόψεων όμως οι απειλές του Πάνου Καμμένου είναι ξεκάθαρες.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το όριο που ξεπερνιέται όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση πριν η συμφωνία πάει στην Βουλή.
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης λένε ακόμα ότι οι διαρκείς αναφορές ότι η κυβέρνηση είναι υπό ομηρεία δεν βοηθούν στην δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας κάτι που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να αντιδράσουν θετικά οι αγορές.

Βέβαια για να πέσει η κυβέρνηση βασική προϋπόθεση είναι να προηγηθεί πρόταση δυσπιστίας την οποία θα έπρεπε να καταθέσει η ΝΔ. Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών,δηλαδή 151 βουλευτές.

Αριθμός, που με τα σημερινά δεδομένα καθίσταται μάλλον ανέφικτος αν λάβει κανείς υπόψη ότι πέρα από τους 145 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, η κα Παπακώστα θεωρείται απίθανο ότι θα καταψήφιζε την κυβέρνηση, όπως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις που χθες προχώρησε και σε σχετική δήλωση. Τέλος και για το Ποτάμι θα ήταν δύσκολο να υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας προτού έρθει η συμφωνία στη Βουλή, με δεδομένη τη θέση που έχει υπέρ της λύσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε πάντως χθες να απαντήσει στο νέο δεδομένο –ότι δηλαδή ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση πριν η συμφωνία φτάσει στην Βουλή – και επέμεινε στο ότι «η στάση του κ. Καμμένου σε ό,τι αφορά τη συμφωνία είναι γνωστή. Δεν είπε πράγματα τα οποία δεν τα έχει ξαναπεί. Όμως, έχω την πεποίθηση , τόνισε ,ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την κύρωση της συμφωνίας και αυτό θα φανεί όταν εκείνη κατατεθεί και υπερψηφιστεί».

Βούληση της ηγεσίας του Μαξίμου είναι η συμφωνία να έρθει προς ψήφιση το Φεβρουάριο του νέου έτους αν και δεν αποκλείεται αν χρειαστεί να φτάσουμε ακόμα και Απρίλιο.

Πάντως στην Πειραιώς, κρατούν τις επιφυλάξεις τους. Θα έρθει στη Βουλή ή θα πετάξει ο Αλέξης Τσίπρας το «μπαλάκι» στον επόμενο;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις