Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Μαΐου 2025

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 84-86: Στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι οι Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 84-86: Στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι οι Πειραιώτες

Εξασφάλισε το «εισιτήριο» για το Άμπου Ντάμπι ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Euroleague

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έγραψε ιστορία στη Μαδρίτη. Σε ένα ματς γεμάτο ένταση, πάθος, ανατροπές και μεγάλα σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν τη Ρεάλ με 86-84 και σφράγισαν την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague για τέταρτη διαδοχική χρονιά και 14η συνολικά στην ιστορία τους. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να «αλώσει» για πέμπτη φορά φέτος τη Μαδρίτη και να πάρει την πρόκριση με 3-1 νίκες στα πλέι οφ, απέναντι στην πιο έμπειρη και πιο «βαριά» φανέλα της διοργάνωσης.

Μπαρτζώκας: «Παιχνίδι με πίεση, περηφάνια και τεράστια ένταση»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μετά την πρόκριση. «Ήταν ένα παιχνίδι με τρομερή ένταση και φυσικότητα. Η Ρεάλ είναι ομάδα με υπερηφάνεια, εμπειρία και βαθιά γνώση των τίτλων. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Ήμασταν πρώτοι στην κανονική περίοδο και κληρωθήκαμε με το φαβορί, σύμφωνα με τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς. Η πίεση ήταν τεράστια», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Προηγηθήκαμε με 15, αλλά το ματς κρίθηκε στο τέλος, σε μία φάση, σε ένα σουτ. Όλα ήταν εναντίον μας, αλλά δεν το πληρώσαμε. Συγχαρητήρια στη διοίκηση, στο ρόστερ, στο επιτελείο, στους φιλάθλους μας. Αυτή η ομάδα αξίζει πολλά».

Πίτερς: «Είμαστε περήφανοι – τελειώσαμε τη δουλειά στα τέσσερα παιχνίδια»

Ο Άλεκ Πίτερς αναφέρθηκε στην ένταση και την ποιότητα της σειράς: «Αυτό είναι η Euroleague. Φοβερή ατμόσφαιρα, μεγάλα παιχνίδια, απρόβλεπτες στιγμές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση στα τέσσερα ματς. Τις προηγούμενες δύο χρονιές πήγαμε σε πέμπτο παιχνίδι, αλλά φέτος δείξαμε χαρακτήρα και τελειώσαμε τη σειρά πιο γρήγορα. Η Ρεάλ ήταν εξαιρετική, αλλά στα κρίσιμα σημεία φανήκαμε πιο έτοιμοι».

Η εξέλιξη του ματς–θρίλερ

Η Ρεάλ μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 14-8 και 19-11 στο πρώτο δεκάλεπτο, κλείνοντας την περίοδο στο 21-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε μέχρι και τους εννέα (43-34 στο 18′), με τον Χεζόνια να κάνει σπουδαία δουλειά (13 πόντους). Το ημίχρονο βρήκε τους Ισπανούς μπροστά με 47-42. Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε μεταμορφωμένος. Με σερί 6-0 και τρίποντο του Ουίλιαμς-Γκος, προηγήθηκε με 48-47. Ο Βεζένκοφ μοίραζε ασίστ, ο Φουρνιέ εκτελούσε και ο Παπανικολάου πυροβολούσε από μακριά, οδηγώντας την ελληνική ομάδα στο +7 (58-51 στο 25′). Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 68-65 για τον Ολυμπιακό. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, τα τρίποντα του Παπανικολάου και του Βιλντόζα εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (79-65 στο 33′). Η Ρεάλ, όμως, δεν τα παράτησε. Μείωσε στους 7 (82-75) με σερί 10-3 και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού για να πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής. Το τρίποντο του Βεζένκοφ στα 2:02 για το 85-78 φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη, όμως οι Ισπανοί επέστρεψαν και πάλι, μειώνοντας στο 85-84. Στην τελευταία κρίσιμη φάση, ο Φουρνιέ είχε 1/2 βολές, ο Αμπάλντε αστόχησε στο τελευταίο σουτ και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας του.

Με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την παρουσία του στο Final 4 που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι (23–25 Μαΐου), γράφοντας ακόμα μία λαμπρή σελίδα στην ευρωπαϊκή του διαδρομή. Το όνειρο για την κορυφή της Euroleague παραμένει ζωντανό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις