Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2024 διατροφή: Χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς για τους μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2024 διατροφή: Χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς για τους μαθητές

Πανελλήνιες 2024 διατροφή: Πώς να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς την προσεχή Παρασκευή 31 Μαΐου, οι υποψήφιοι μαθητές θα διεκδικήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Όσοι έχουμε δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις, ή έχουμε παιδιά που δίνουν εξετάσεις, γνωρίσουμε πόσο επιβαρημένη περίοδος είναι αυτή για τους ίδιους τους μαθητές, εξαιτίας όγκου διαβάσματος και λόγω μεγάλου άγχους, ώστε να τα πάνε καλά στις εξετάσεις και να πετύχουν. Το MEGA, για να κάνει πιο εύκολες τις ημέρες των υποψήφιων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, παρουσιάζει κάποιες πρακτικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνιστούν 8 ώρες ύπνου και τέσσερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, προτείνεται το κινητό τηλέφωνο να βρίσκεται εκτός δωματίου και οι μαθητές να προχωρήσουν σε ασκήσεις χαλάρωσης, προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος. Οι διατροφικές συνήθειες που βελτιώνουν τις επιδόσεις τους είναι ένα καλό πρωινό, πολλά υγρά (χυμοί και νερό), όχι στην υπερβολική κατανάλωση καφέ, να τρώνε φρούτα και λαχανικά, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Όσον αφορά στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή, στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας). Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου. Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες. Ειδικά μαθήματα και πρακτική δοκιμασία για ΤΕΦΑΑ. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024: Αγγλικά
  • Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: Γερμανικά
  • Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Ελεύθερο Σχέδιο
  • Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024: Γραμμικό Σχέδιο
  • Σάββατο 22 Ιουνίου 2024: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία
  • Τρίτη 25 Ιουνίου 2024: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία
  • Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024: Γαλλικά
  • Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024: Ισπανικά
  • Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024: Ιταλικά

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις