Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κλαμπ Σαουδική Αραβία: Το Beast House άνοιξε τις πόρτες του
ΚΟΣΜΟΣ

Κλαμπ Σαουδική Αραβία: Το Beast House άνοιξε τις πόρτες του

Κλαμπ Σαουδική Αραβία: Πόσο κοστίζει η είσοδος στο νυχτερινό κέντρο

Τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν στην Σαουδική Αραβία, η οποία υποδέχτηκε το πρώτο μόνιμο νυχτερινό της κλαμπ. Το Beast House όπως λέγεται, βρίσκεται στην καλλιτεχνική περιοχή Jax του Ριάντ, ένα ζωντανό κέντρο για καλλιτέχνες και δημιουργούς, και χαιρετίστηκε ως η αρχή μιας «νέας ζωής» από τους ενθουσιασμένους θαμώνες. Κι ενώ οι Djs, οι κομψοί εσωτερικοί χώροι και η ευκαιρία για κοινωνικοποίηση είναι όλα παρόντα στο κλαμπ, το αλκοόλ παραμένει απαγορευμένο, με το μπαρ να σερβίρει μόνο mocktails και οι πορτιέρηδες να ελέγχουν εάν ακολουθούνται οι κανόνες απαγόρευσης του αλκοόλ, σύμφωνα με τους Times. Υπενθυμίζεται πως το αλκοόλ έχει απαγορευτεί στο συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο από το 1952, αφότου ένας από τους γιους του βασιλιά Αμπντουλαζίζ πυροβόλησε μεθυσμένος έναν Βρετανό διπλωμάτη.

Ωστόσο, αρκετοί κανόνες έχουν αλλάξει στη Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον βασιλιά Σαλμάν και τον διάδοχο γιο του, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Για παράδειγμα, το 2018, οι γυναίκες απέκτησαν το δικαίωμα να οδηγούν ενώ δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να φορούν την αμπάγια, την παραδοσιακή φορεσιά που καλύπτει πλήρως όλο το σώμα. Άνοιξαν επίσης κινηματογραφικές αίθουσες και άλλα κέντρα ψυχαγωγίας και τώρα πλέον απέκτησε και νυχτερινό κέντρο. Όπως δήλωσε ο Σαουδάραβας DJ tarek an Tabi «σημαίνει τα πάντα για μένα» που επιτέλους μπορεί να εμφανίζεται στη χώρα του, μετά από χρόνια παρουσίας σε κλαμπ του εξωτερικού.

Πόσο κοστίζει η είσοδος στο νυχτερινό κέντρο

Ωστόσο, η τιμή για την είσοδο στο κλαμπ ανέρχεται στο ποσό των 1.900 λιρών για τον χαμηλότερο τύπο ετήσιας συνδρομής και φτάνει περίπου τις 2.800 λίρες για τον υψηλότερο. «Είναι ακριβό» δήλωσε ένας θαμώνας προσθέτοντας: «Η διασκέδαση είναι ακριβή». Το πολυώροφο κλαμπ φέρεται να διαθέτει χώρους στούντιο, εστίασης αλλά και αίθουσες παραγωγής με δωμάτια ηχογράφησης.

Ο Ραμαντάν Αλχαρατάνι, διευθύνων σύμβουλος της MDLBEAST, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το νέο αυτό κλαμπ, δήλωσε στο Arab News: «Βλέπουμε το Beast House να γίνεται ακρογωνιαίος λίθος της μουσικής σκηνής του Ριάντ, ένα μέρος όπου καλλιεργείται η δημιουργικότητα και μπορούν να αναπτυχθούν τα ταλέντα από την τοπική και τη διεθνή σκηνή. Το όραμά μας είναι να φέρουμε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο βιώνεται η μουσική στην περιοχή, προωθώντας τις συνδέσεις στη δημιουργική κοινότητα μέσω της δύναμης της μουσικής. Έχουμε διαδώσει το μήνυμα, δίνοντας στον κόσμο τις πληροφορίες για το τι πραγματικά είναι τα κλαμπ μελών. Ξεκινήσαμε μερικές εκδηλώσεις για να τους πείσουμε για την εμπειρία, και συνδεόμαστε με πρωτοπόρους δημιουργούς για να αναπτύξουμε τη σωστή κοινότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις