Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες”

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες για τις τιμές στο λάδι και στη φέτα

Σκληρούς χαρακτηρισμούς ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις τιμές στο λάδι και στη φέτα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή με την οποία χαρακτηρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως «λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικούς φιδέμπορες», κατηγορώντας τον κ. Κασσελάκη ότι δεν κατάλαβε τι ανέφερε ο πρωθυπουργός νωρίτερα στη Βουλή αλλά και ότι παραπλανά το κοινό, συγκρίνοντας ανόμοια προϊόντα.

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το παραθέτουμε εκ νέου (φωτό 1) μήπως και το καταλάβουν. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό).

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες

 

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες

 

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για το λάδι και τη φέτα: Αποτυχημένοι λαδέμπορες, τυρέμπορες και πολιτικοί φιδέμπορες

Στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) (φωτό 2) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17) (φωτό 3).

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα.  (φωτό 4,5,6,7)

Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως  κουβέντα για την χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».

Η ανάρτηση Κασσελάκη για τις τιμές στο λάδι και τη φέτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις