Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία πλημμύρες: Έφτασαν τους 29 οι νεκροί και άλλοι 60 αγνοούνται
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία πλημμύρες: Έφτασαν τους 29 οι νεκροί και άλλοι 60 αγνοούνται

Βραζιλία πλημμύρες: Ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για την αναζήτηση εγκλωβισμένων ανθρώπων

Τουλάχιστον είκοσι εννέα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη από τις τοπικές αρχές. Περίπου 15.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από το Σάββατο, ενώ τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα και καθαρό νερό σε όλη την πολιτεία, σύμφωνα με το BBC.

Το φράγμα που έσπασε προκάλεσε «κύμα» δύο μέτρων, προκαλώντας πανικό και περαιτέρω ζημιές στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές. Το φράγμα βρίσκεται μεταξύ του δήμου Cotiporã και της πόλης Bento Gonçalves. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν από έναν σπάνιο συνδυασμό θερμότερων από τον μέσο όρο θερμοκρασιών, υψηλής υγρασίας και ισχυρών ανέμων.

Η δήλωση του προέδρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva επισκέφθηκε την περιοχή, υποσχόμενος βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση. «Θρηνώ (…) όλες τις ζωές που χάθηκαν. Έχουμε καταγράψει 29 θανάτους μέχρι στιγμής και με βαθιά οδύνη πρέπει να πω ότι γνωρίζω πως θα έχουμε περισσότερους», τόνισε ο Εντουάρντου Λάιτε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, κατά τη διάρκεια έκτακτου τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις