Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Χανιά Σούδα: Καμένα δένδρα, στάχτη και κάπνα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Χανιά Σούδα: Καμένα δένδρα, στάχτη και κάπνα

Φωτιά Χανιά Σούδα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο - Οι φωτογραφίες μετά την καταστροφή

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από όσα άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (23/04), στην περιοχή του Ναυστάθμου στα Χανιά. Όπως αναφέρουν σχετικές πηγές η πυροσβεστική, με 80 άτομα και 35 πυροσβεστικά οχήματα που συμμετείχαν στην κατάσβεση, έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί είτε στον οικισμό του Ναυστάθμου, είτε στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Η κινητοποίηση από όλους τους φορείς ήταν άμεση και δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ήχησε 112 για εκκένωση της περιοχής του οικισμού του Ναυστάθμου, καθώς η φωτιά άρχισε να απειλεί σπίτια. Παράλληλα, ζητήθηκε και η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, η επόμενη μέρα από τη φωτιά στα Χανιά άφησε πίσω της καμένα δένδρα, στάχτη και έντονη κάπνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτιά σταμάτησε λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού του Ναυστάθμου.

Η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυστάθμου και η αιτία πρόκλησης παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη. Ταυτόχρονα, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Δεν κινδύνευαν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είχε τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Ωστόσο, η κατάσταση παρέμενε δύσκολη με ασθενοφόρα να μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Μεταξύ άλλων, εκκενώθηκε και ο παιδικός σταθμός στη Σούδα. Η εκκένωση του πραγματοποιήθηκε συντεταγμένα ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις