Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Euroleague playoffs Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Έτοιμοι για το break οι Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague playoffs Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Έτοιμοι για το break οι Πειραιώτες

Euroleague playoffs - Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Χωρίς Παπανικολάου το Game 1 των playoffs στη Βαρκελώνη

Έφτασε η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό που θα κοντραριστεί σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, με την ομάδα της Μπαρτσελόνα στα play off της Euroleague (22:00, Novasports 4). Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη όπου θα αναμετρηθούν με τους Καταλανούς στο Game 1 της σειράς. Παρά το μειονέκτημα έδρας, οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται αφού την τελευταία φορά που μπήκαν στα play off ήταν τη σεζόν 2014-15, όταν αντίπαλος συμπτωματικά ήταν και πάλι Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τότε την πρόκριση με 3-1 νίκες.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα ψάξει το break για να προηγηθεί στη σειρά, σε ένα ματς που δεν θα έχει τον αρχηγό Kώστα Παπανικολάου, καθώς δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη λόγω ίωσης. Ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος είχε πρόβλημα με τη μέση του και είχε αποχωρήσει από την τελευταία προπόνηση της ομάδας, ανέφερε πως αισθάνεται φανταστικά, ενώ πρόσθεσε πως ο Παπανικολάου είναι ηγέτης. Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να κάνει πραγματικά καλά παιχνίδια, ενώ ανέφερε πως είναι σημαντικό το μομέντουμ.

Δυσκολεύεται η ομάδα της Βαρκελώνης

Για τους Καταλανούς, ο Γκριμάου παραδέχθηκε πως έχει σπουδαίους παίκτες ο Ολυμπιακός, ενώ ο Ερνανγκόμεθ αποκάλυψε πως ζήτησε συμβουλές για τον Ολυμπιακό από τον Χουάντσο, τον αδερφό του που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Ο εκ των προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος ακολούθησε την «ερυθρόλευκη» αποστολή στη Βαρκελώνη για το Game 1 της σειράς με την Μπαρτσελόνα (24/4, 22:00) ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ανήμερα του αγώνα με τους «μπλαουγκράνα». Οι Πειραιώτες επεσήμαναν κατά την χθεσινή άφιξη της αποστολής για την Ισπανία ότι πιστεύουν πως μπορούν να σπάσουν το πλεονέκτημα της Μπαρτσελόνα και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για το Final 4 του Βερολίνου.

Στο αποψινό πρόγραμμα θα αναμετρηθεί το Μονακό με τη Φενέρ στις 20:00 και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βαρκελώνη στις 22:00. Οι προηγούμενη αγώνες των playoffs έληξαν με τον Παναθηναϊκό να χάνει από την Μακάμπι μέσα στο ΟΑΚΑ με 87- 91 και τη Ρεάλ να επικρατεί της Μπασκόνια με 90- 74. Η επόμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι θα γίνει αύριο, 25 Απριλίου, στις 21:15, ενώ ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί ξανά με την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή 26/4 στις 22:00 και την Τρίτη 30 Απριλίου, όπου θα επιστρέψουν στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις