Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να πετύχω τραγανές πατάτες στη φριτέζα αέρος: Ένα απλό μυστικό
PLUS

Πώς να πετύχω τραγανές πατάτες στη φριτέζα αέρος: Ένα απλό μυστικό

Πώς να πετύχω τραγανές πατάτες στη φριτέζα αέρος: Βήμα-βήμα όλη η διαδικασία.

Όσοι χρησιμοποιούν στη κουζίνα τους φριτέζα αέρος, γνωρίζουν πόσο  διευκολύνει στο μαγείρεμα και πόσο νόστιμα φαγητά ψήνει. Στο air fryer, μπορεί κάποιος να ψήσει αρκετά γευστικά φαγητά, ωστόσο, το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων, η τηγανητή πατάτα, δεν έχει ακριβώς το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα όπως στο τηγάνι με λάδι. Όσοι έχουν δοκιμάσει να φτιάξουν πατάτες τηγανητές στη φριτέζα αέρος, θα διαπιστώσουν ότι διαφέρει. Δεν είναι τόσο τραγανές, όσο όταν ψήνονται στο τηγάνι. Αν αναρωτιέστε πώς να πετύχετε την τέλεια τηγανητή πατάτα στη φριτέζα αέρος, τότε παρακάτω σας αποκαλύπτετε το μυστικό. Θέλει ένα βήμα παραπάνω στη διαδικασία σας και λίγο επιπλέον χρόνο να υπολογίσετε στο μαγείρεμα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Το κόλπο είναι απλό. Αφού καθαρίσετε πλύνετε και κόψετε τις πατάτες, αντί να τις βάλετε απευθείας στη φριτέζα αέρος, τις αφήνετε σε ένα γυάλινο μπολ. Εκεί ρίχνετε ζεστό νερό και τις αφήνετε μέσα για κανένα μισάωρο. Στη συνέχεια, αφού παρέλθει το μισάωρο, σουρώνετε το νερό και τις  μαρινάρετε. Χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο, ή αλάτι αλλά και όσα μπαχαρικά θέλετε. Με τις πατάτες ταιριάζει υπέροχα και η ρίγανη, αλλά και η πάπρικα, ειδικά η καπνιστή. Επίσης, αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σας και λίγο πιπέρι καγιέν. Εννοείται ότι μπορείτε να δοκιμάσετε και διάφορα άλλα αρωματικά, όπως θυμάρι ή δενδρολίβανο.

Το μυστικό για τραγανές πατάτες

Ήρθε η ώρα του ψησίματος

Αφού μαρινάρετε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά σας, τις τοποθετείτε στη φριτέζα αέρος, που έχετε προθερμάνει. Ψήνετε για 30΄περίπου στους 200°C . Η θερμοκρασία ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο που έχετε σπίτι σας, οπότε κοιτάξτε καλά τις οδηγίες προτού χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα σας. Και εδώ υπάρχει ένα μυστικό που δίνει στις πατάτες μεγαλύτερη τραγανότητα. Είναι το συχνό γύρισμα. Για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, οι ειδικοί συστήνουν να κουνάτε κάθε 5’ τον κάδο της φριτέζας σας και οι τραγανές πατάτες σας, είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε, είτε σκέτες είτε ως συνοδευτικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις