Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παγκόσμιο ρεκόρ σέρφινγκ: Ο Sebastian Steudtner «ίππευσε» κύμα 28,57 μέτρων
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ σέρφινγκ: Ο Sebastian Steudtner «ίππευσε» κύμα 28,57 μέτρων

Παγκόσμιο ρεκόρ σέρφινγκ: Ο γερμανός αθλητής ήταν κάτοχος και του προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ

Ο γερμανός Sebastian Steudtner μπορεί αναμφίβολα να αποκαλεί τον εαυτό του «βασιλιά του σέρφινγκ» αφού μόλις εχθές έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου κύματος που έχει κάνει ποτέ κανείς στο σέρφινγκ. Ο 39χρονος Steudtner βρέθηκε στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας και κατόρθωσε να «ιππεύσει» με τη σανίδα του ένα κύμα ύψους 28,57 μέτρων. Το ύψος των κυμάτων μετριέται με drone, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Steudtner, χρησιμοποίησε μία ειδική σανίδα η οποία του έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα έως και 100 χλμ/ώρα.

Σημειώνεται ότι κάτοχος του προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ ήταν και πάλι ο ίδιος, καθώς σέρφαρε σε κύμα 26,21 μέτρων. Η παραλία του Ναζαρέ έχει χαρακτηριστεί ως «το Έβερεστ του σέρφινγκ» λόγω των τεράστιων κυμάτων στην περιοχή. Ο 39χρονος Sebastian Steudtner είναι ένας από τους πιο διάσημους σέρφερ του πλανήτη. Σε ηλικία δεκαέξι ετών, μετακόμισε στη Χαβάη από τη Νυρεμβέργη, την πατρίδα του και εκεί «ερωτεύτηκε» το άθλημα, στο οποίο διαπρέπει.

Οι πιο φημισμένοι σέρφερ στον κόσμο

Με τον όρο επαγγελματίες σέρφερ εννοούμε εκείνους τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίζονται επαγγελματικά σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα: το World Surf League. Αυτοί οι αθλητές διαγωνίζονται σε διάφορες παγκόσμιες δοκιμές, κερδίζοντας βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη εκείνης της χρονιάς. Στο τέλος της χρονιάς, παγκόσμιος νικητής θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στις διάφορες δοκιμασίες. Η λίστα με τους 10 πιο διάσημους σέρφερ, εκτός του Steudtner, έχει ως εξής:

1. KELLY SLATER
2. STEPHANIE GILMORE
3. JOHN JOHN FLORENCE
4. LISA ANDERSON
5. ANDY IRONS
6. LAIRD HAMILTON
7. BETHANY HAMILTON
8. TOM CURREN
9. GABRIEL MEDINA
10. MICK FANNING

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις