Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γήπεδο Βοτανικού έργα: Κοινή συνέντευξη του Χάρη Δούκα και του προέδρου του Ερασιτέχνη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γήπεδο Βοτανικού έργα: Κοινή συνέντευξη του Χάρη Δούκα και του προέδρου του Ερασιτέχνη

Γήπεδο Βοτανικού έργα: Έως το 2026 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο γήπεδα

Σε κοινή συνέντευξη τύπου βρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, προκειμένου να μιλήσουν σχετικά με τις εργασίες στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο Βοτανικό. «Επιτέλους ξεκινάμε. Για την ακρίβεια, ξεκινήσαμε» ήταν η φράση του Μαλακατές με την οποία ξεκίνησε τον λόγο του και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης και της ανέγερσης του γηπέδου. Ο Χάρης Δούκας ανέφερε πως ο στόχος είναι να είναι και τα δύο γήπεδα, το ποδοσφαιρικό και του Ερασιτέχνη, έτοιμα έως το 2026, παρόλο που το δεύτερο γήπεδο χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να είναι έτοιμο με την αρχική εκτίμηση να ορίζει το 2024 ως την τελευταία χρονιά.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, πρόκειται για ένα «πάρα πολύ σύνθετο έργο» το οποίο απαιτεί πολλά επιμέρους έργα για τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων, καθώς και αρκετά συνεργεία τα οποία θα πρέπει να συνεργαστούν. «Πρέπει να τρέχουμε σαν τρελοί, αν και έχουμε πολύ μεγάλο διάστημα, για να πετύχουμε τον στόχο μας», δήλωσε ο κ. Δούκας. Το έργο βρίσκεται ακόμη στο αρχικό του στάδιο, με τον δήμαρχο να αναφέρει πως έχουν μπει οι μπουλντόζες του Δήμου και καθαρίζουν το χώρο. Ανέφερε πως πρόκειται άμεσα να υπογραφεί η σύμβαση για την ανάδοχη κοινοπραξία και την απομάκρυνση των μπάζων, μία σύμβαση που κοστολογείται στα επτά εκατομμύρια ευρώ και υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Επιπλέον, ζήτησε την υπογραφή της κύριας χρηματοδότησης του έργου από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος, ενώ σημείωσε πως έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση του καθαρισμού γύρω από το γήπεδο, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Γήπεδο Ερασιτέχνη

Σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου του Ερασιτέχνη, ο δήμαρχος Χάρης Δούκας ανέφερε πως πρόκειται για ιδιωτικό έργο και μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα, ωστόσο σημείωσε πως ο Δήμος θα είναι εκεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Όσον αφορά στα κονδύλια και τις ανατιμήσεις που μπορεί να υπάρξουν το επόμενο διάστημα, ανέφερε πως εκκρεμεί η προέγκριση σχετικά με τις κατεδαφίσεις, ενώ περιμένουν και τη συνολική άδεια. «Πάμε βήμα-βήμα για να προχωρήσουμε και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως όπως βρέθηκαν δύο διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης για τον καθαρισμό του γηπέδου και του γύρο χώρου για να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες, έτσι θα βρεθούν επιπλέον πόροι αν υπάρξουν πιθανά κενά. «Το σημαντικό είναι πως το βασικό ποσό είναι εδώ και δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει το έργο», ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ σημείωσε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο χρόνος. Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα, το προεδρικό διάταγμα ορίζει πως τα δύο γήπεδα θα πρέπει να δοθούν μαζί και πως ο κύριος στόχος είναι το 2026.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις