Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Γιος Τζον Τραβόλτα: Η συγκινητική ανάρτηση του ηθοποιού
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιος Τζον Τραβόλτα: Η συγκινητική ανάρτηση του ηθοποιού

Γιος Τζον Τραβόλτα: Ο Τζέτι θα γινόταν 32 χρονών

Ο Τζον Τραβόλτα θυμάται πάντα τον γιο του, Τζετ, ο οποίος θα έκλεινε αυτές τις μέρες τα 32 του χρόνια. Μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram, ο ηθοποιός μοιράστηκε μια φωτογραφία από το παρελθόν, όπου ποζάρει χαμογελαστός μαζί με τον Τζέτι αλλά και την εκλιπούσα σύζυγό του, Κέλι Πρέστον. «Χρόνια πολλά Τζέτι μου – δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου!» έγραψε στη λεζάντα. Πριν από 15 χρόνια ο Τζον Τραβόλτα και η σύζυγός του Κέλι Πρέστον έχασαν τον γιο τους Τζετ. Το 2009 ο 16χρονος τότε Τζετ ο οποίος ήταν αυτιστικός έκανε διακοπές με την οικογένειά του στις Μπαχάμες. Ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του σε μια μπανιέρα κατά τη διάρκεια μιας επιληπτικής κρίσης που είχε.

Οι τραγωδίες για την οικογένεια του Τζον Τραβόλτα είναι απανωτές. Τον Ιούλιο θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου, Κέλι Πρέστον. Η ηθοποιός έφυγε χτυπημένη το καλοκαίρι του 2020 μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο του στήθους, σε ηλικία 57 ετών. «Με πολύ βαριά καρδιά σας ενημερώνω ότι η όμορφη σύζυγός μου Κέλι έχασε τη διετή μάχη της με τον καρκίνο του μαστού. Έκανε έναν θαρραλέο αγώνα με την αγάπη και την υποστήριξη τόσων πολλών ανθρώπων. Η οικογένειά μου και εγώ θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες στους γιατρούς και τις νοσοκόμες της στο MD Anderson Cancer Center, όλα τα ιατρικά κέντρα που βοήθησαν, καθώς και τους πολλούς φίλους και αγαπημένους της που ήταν δίπλα της συνεχώς», είχε γράψει ο Τζον Τραβόλτα στο μήνυμά του.

Η τραγική ζωή του Τραβόλτα

Ο Τζον Τραβόλτα έχει περάσει μία ζωή κατά την διάρκεια της οποίας έχει έρθει αντιμέτωπος με μεγάλες απώλειες. Η πρώτη προσωπική τραγωδία του ηθοποιού ήρθε το 1997 όταν ήταν 23 ετών, με τον θάνατο του πρώτου του έρωτα. Η Νταϊάνα Χάιλαντ, η οποία πέθανε στην αγκαλιά του έπασχε από καρκίνο του μαστού. Ήταν και εκείνη ηθοποιός και έφυγε από την ζωή μόλις στα 41 της χρόνια. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, μετά τον θάνατό της, ο Τζον Τραβόλτα είπε ότι «ποτέ δεν ήταν τόσο ερωτευμένος με κάποιον στην ζωή του». «Νόμιζα ότι είχα ερωτευτεί και στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Από τη στιγμή που τη γνώρισα, την ερωτεύτηκα. Είχα περάσει πολύ καλύτερα με την Νταϊάνα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη ζωή μου». Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι από την ίδια αιτία έχασε και την σύζυγό του, Κέλι Πρέστον αρκετά χρόνια αργότερα. Πιο πριν, ο 16χρονος γιος που είχε αποκτήσει στον γάμο του με την Κέλι Πρέστον θα πεθάνει ξαφνικά στα 16 του χρόνια ενώ βρισκόταν για διακοπές στο εξοχικό τους στις Μπαχάμες.

Ο Τζον Τραβόλτα είχε περιγράψει τον θάνατο του γιου του το 2009 ως το «χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ στη ζωή μου» και είπε πως η εκκλησία της Σαϊεντολογίας βοήθησε τον ίδιο και τη σύζυγό του να διαχειριστούν τη θλίψη τους. Η αγωνία όμως του ζευγαριού δεν τελείωσε εκεί, επειδή ο θάνατος του Τζετ οδήγησε σε μια μακρά δικαστική διαμάχη. Και αυτό διότι ένας οδηγός ασθενοφόρου και ο δικηγόρος του κατηγορήθηκαν πως προσπάθησαν να εκβιάσουν το ζευγάρι απειλώντας να δημοσιεύσουν ευαίσθητες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του παιδιού και ζητώντας 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τζον Τραβόλτα έδωσε αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη, αλλά αργότερα αποφάσισε να σταματήσει τη δικαστική διαμάχη, επικαλούμενος τη σοβαρή πίεση στην οικογένειά του. Η σύζυγός του, Κέλι Πρέστον, πέθανε από καρκίνο του μαστού στις 12 Ιουλίου του 2020, μετά από διετή μάχη που δεν είχε γίνει ποτέ γνωστή.

 

«Ο Τζετ ήταν ο πιο υπέροχος γιος που θα μπορούσαν ποτέ να ζητήσουν δύο γονείς»

Οι δύο ηθοποιοί είχαν αποκαλύψει πως ο γιος τους, Τζετ υπέφερε από το σύνδρομο Kawasaki, όταν ήταν μικρό παιδί, μία όχι και τόσο κατανοητή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει πυρετούς και δερματικά εξανθήματα. Μιλώντας το 2012, η Κέλι Πρέστον είχε δηλώσει στην τηλεοπτική εκπομπή «The Doctors» πως πίστευε ότι η τροφική δηλητηρίαση που υπέστη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συνέβαλε σε αυτό. Η οικογένεια είχε δηλώσει πως ο Τζετ είχε ιστορικό επιληπτικών κρίσεων και φίλοι είπαν πως είχε προβλήματα με την ανάπτυξή του, τα οποία η μητέρα του αργότερα περιέγραψε ως αυτισμό. Τον Ιανουάριο του 2009, ενώ ήταν σε διακοπές, ο Τζετ βρέθηκε αναίσθητος σε μπάνιο και ανακηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δήλωσαν πως η αιτία του θανάτου του ήταν η «κρίση διαταραχής». Τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως είχε χτυπήσει το κεφάλι του στην μπανιέρα.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, δεκάδες συγγενείς πέταξαν για τις Μπαχάμες προκειμένου να παρηγορήσουν τον Τζον Τραβόλτα και την Κέλι Πρέστον, οι οποίοι είπαν πως ο «Τζετ ήταν ο πιο υπέροχος γιος που θα μπορούσαν ποτέ να ζητήσουν δύο γονείς». «Είμαστε συντετριμμένοι που ο χρόνος μας μαζί του ήταν τόσο σύντομος. Θα τιμάμε πάντα τον χρόνο που περάσαμε μαζί του», είχε αναφέρει τότε ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις