Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μελέτη Ευρωεκλογές: Η απίστευτη στοχοποίηση και η ευχή της Ακρίτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελέτη Ευρωεκλογές: Η απίστευτη στοχοποίηση και η ευχή της Ακρίτα

Μελέτη Ευρωεκλογές: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ελεονώρα Μελέτη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Τι κι αν υποκρινόμαστε πως δίνουμε μάχη κατά του σεξισμού; Ο σεξισμός και οι γυναίκες στην πολιτική πάνε, δυστυχώς, χέρι χέρι ακόμα και το 2024 στις σύγχρονες κοινωνίες. Το έχουμε δει και στα πιο αξιοζήλευτα για πολλούς κράτη, όπως η Φινλανδία, όταν τη “διοικούσε” η νεαρή Σάνα Μαρίν. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες Πανεπιστημίων, οι γυναίκες πολιτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται από τα media και μάλιστα, αποθαρρύνονται από το να εισέλθουν στον πολιτικό στίβο λόγω της έμφυλης προσέγγισης των media σε αυτές. Από την άλλη, οι άνδρες υποψήφιοι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναφέρονται με βάση το φύλο τους από τις γυναίκες, επειδή γίνονται αποδεκτοί ως ο κανόνας των συμμετεχόντων στην πολιτική, ενώ οι γυναίκες θεωρούνται στην καλύτερη ιστορικές προσωπικότητες και στη χειρότερη μη φυσιολογικές σε σχέση με το φύλο τους.

Λιάγκας για Αυτιά: “Εξαιρετική επιλογή, θα πάρει ένα εκατομμύριο ψήφους”
«Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν η ωραία του σχολείου, δεν μας έδινε καμία σημασία»
Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ με το “θαύμα Κασσελάκη” – Το ευχαριστώ Γεωργιάδη και ο Πολάκης
Το τετράλεπτο… ξέσπασμα Λιάγκα: “Δεν είμαι το αντίπαλο δέος του Γιώργου Αυτιά, μην ανησυχείτε”

Η γνωστή παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη ανακοινώθηκε ως υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τα ΜΜΕ ούτε από τα social media, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ειδικότερα, σε ανάρτηση για την υποψηφιότητά της, η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρει: “Μετά από πολλή σκέψη και συζητήσεις με την οικογένεια μου και σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου που εμπιστεύομαι, αποφάσισα να δεχτώ τη πρόταση που μου έκανε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είμαι υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο”.

“Όχι γιατι έχω ονειρο μια πολιτική καριέρα, αλλά γιατί έχω ονειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, πιο ασφαλή, με ανθρώπους που δεν θα ξεχειλίζουν από θυμό αλλά από ενσυναίσθηση, με άνδρες που θα τιμούν και θα αγαπούν τις γυναίκες και δεν θα τις κακοποιούν ή υποτιμούν” σημειώνει η Ελεονώρα Μελέτη.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της Ελεονώρας Μελέτη με τη Νέα Δημοκρατία, έκανε τα social media να πάρουν φωτιά, με αρκετούς χρήστες να ξεκινούν επίθεση εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας, δείχνοντας την απογοήτευσή τους μέσω σειράς αρνητικών σχολίων. Ανάμεσα στα σχόλια, διαβάσαμε φράσεις όπως «σκουπιδοσελέμπριτι», «ζηλιάρα», «ξινή», ενώ φωτογραφίες και βίντεο από ρεπορτάζ που έκανε στην εκπομπή #Hashtag του Epsilon με θέμα την πορνοβιομηχανία, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

“Μας απογοήτευσες”

“Μας απογοήτευσες”, “ας κατέβαινες τουλάχιστον ανεξάρτητη, ντροπή, απογοητεύτηκα”, “Τέμπη, πυρκαγιές, χλευασμός Καρυστιανού, απροστάτευτες γυναίκες κι εσύ τους χειροκροτάς. Πόσο σε εκτιμούσα… Ντροπή” γράφουν κάποιοι χρήστες στη γνωστή παρουσιάστρια, δείχνοντας την αντίθεσή τους με την υποψηφιότητάς της με τη ΝΔ. Μεταξύ των βίντεο που επέλεξαν αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ήταν και η συνέντευξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν λείπει ούτε η εμφάνισή της κυρίας Μελέτη σε εκπομπή του Δημήτρη Ουγγαρέζου όπου κυριάρχησαν τα πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα. Πολλοί χρήστες θυμήθηκαν τη συνέντευξη στον προφυλακισμένο σήμερα Ηλία Κασιδιάρη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αλλά και το σχόλιο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, την ομοφυλοφιλία και τον καφέ …καπουτσίνο.

Ναι, η Ελεονώρα Μελέτη έχει φιλοξενήσει όπως σχεδόν όλοι οι παρουσιαστές συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν εκφράσει ακραίες απόψεις – άλλωστε ο καθένας έχει δικαίωμα να ξεδιπλώσει την ιδεολογία του.  Ωστόσο, η Ελεονώρα Μελέτη δεν κρίνεται ως δημοσιογράφος σε αυτή την περίπτωση, αλλά ως υποψήφια πολιτικός. Άλλωστε, όλοι δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία και όλοι ωριμάζουμε και αλλάζουμε με την πάροδο των ετών…

Έλενα Ακρίτα: Καταδικάζουμε τη λεκτική έμφυλη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται κι ευχόμαστε στην κ. Μελέτη καλή επιτυχία

Προς τιμήν της, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε δημόσια για την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη και κυρίως για τα σχόλια των χρηστών, κάνοντας λόγο για νεοδημοκράτες σχολιαστές. “Εξ ιδίων τα βέλη. ΝΔκρατες λούζουν με σεξιστικους και κακοποιητικούς χαρακτηρισμούς την Ελεωνόρα Μελέτη, η οποία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών”.

“Καταδικάζουμε τη λεκτική έμφυλη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται κι ευχόμαστε στην κ. Μελέτη καλή επιτυχία στη νέα της σταδιοδρομία”, καταλήγει η Έλενα Ακρίτα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις