Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πήγαιναν για 300.000 ευρώ αλλά άρπαξαν 153.000 – Πώς δρούσαν οι γιατροί “μαϊμού”
ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαιναν για 300.000 ευρώ αλλά άρπαξαν 153.000 – Πώς δρούσαν οι γιατροί “μαϊμού”

Με το γνωστό τέχνασμα...

Έφτασε από την Αθήνα στα Ιωάννινα πατώντας γκάζι στο αυτοκίνητό του και «καταπίνοντας» χιλιόμετρα, όχι για να… θαυμάσει τη λίμνη και να ακούσει τους θρύλους που τη συνοδεύουν, αλλά για να εισπράξει πολλά χρήματα! Δεν ήταν παρά ο «εισπράκτορας» και μάλιστα ημεδαπός και όχι Βούλγαρος όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ενός ακόμη κυκλώματος τα μέλη του οποίου υποδύονται τηλεφωνικά τους γιατρούς!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είτε το πιστέψει κανείς είτε όχι, η συγκεκριμένη συμμορία της οποίας συνελήφθη στα Ιωάννινα ο εισπράκτορας, έχει εξαπατήσει συνολικά τέσσερις ηλικιωμένους κι έχει αποσπάσει 153.000 ευρώ! Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι άλλα τέσσερα υποψήφια θύματα, που πλησίασαν τηλεφωνικά να… ξεφουρνίσουν το παραμύθι το γνωστό, γλίτωσαν τις περιουσίες τους, δηλαδή άλλα 150.000 ευρώ… Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί αυτοί που τηλεφωνούσαν ήταν πειστικότατοι ότι ήταν πραγματικά γιατροί, όπως έλεγαν στα έντρομα θύματα και ότι χρειάζονταν «επειγόντως» χρήματα για να προχωρήσουν σε επέμβαση συγγενικού τους προσώπου το οποίο δήθεν είχε τραυματισθεί βαριά σε τροχαίο δυστύχημα.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων, που έλαβαν καταγγελίες κατάφεραν να εντοπίσουν τον ημεδαπό εισπράκτορα, ο οποίος δεν είχε προλάβει να… χαρεί, τα 5.000 ευρώ που είχε παραλάβει από θύμα στην πόλη. Σε βάρος του, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα.

Η οργάνωση

Ιδού, πως τα εξιστορεί η ίδια η Αστυνομία:«Όπως προέκυψε, ο ημεδαπός αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική τέλεση τηλεφωνικών απατών. Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, αυτός συνίσταντο στην πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών κλήσεων σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, στα οποία τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ενημέρωναν ότι απαιτούνταν χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία έπρεπε κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο. Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο ημεδαπός ήταν επιφορτισμένος να παραλαμβάνει τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, που θα πείθονταν. Οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε». Δρώντας με τον παραπάνω τρόπο, συνεχίζει η Αστυνομία, τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα), από τα οποία απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις