Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κούζιλου πυγμαχία: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεανίδες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κούζιλου πυγμαχία: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεανίδες

Κούζιλου πυγμαχία: Η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Παναγιώτα Κούζιλου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων που διεξήχθη στην Κροατία.Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή πρωταθλήτρια των 57 κιλών αγωνίστηκε με την Κροάτισσα Λάνα Πλιούσιτς στον τελικό και κατάφερε να επικρατήσει για να φορέσει το χρυσό μετάλλιο και να σημειώσει τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της. Μάλιστα, η Κούζιλου αφιέρωσε αυτό το μετάλλιο στον προπονητή της Βαγγέλη Παπουτσάκη, κάνοντάς του έτσι ένα δώρο για τα γενέθλιά του.

Παράλληλα, η Ουρανία Κάντζαρη σε έναν ισορροπημένο αγώνα θα μπορούσε κάλλιστα να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου αλλά τελικά στις λεπτομέρειες κρίθηκε η αναμέτρηση που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο και είναι πλέον η δεύτερη καλύτερη πυγμάχος στην Ευρώπη στην κατηγορία της. Έτσι, η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα από τις Παναγιώτα Κούζιλου, Ουρανία Κάντζαρη, Άννα Μαρία Τριφύλλη και Μαρία Γεωργοπούλου αντίστοιχα.

Το ανερχόμενο ταλέντο

Η 17χρονη αθλήτρια της πυγμαχίας πήρε το δικό της βραβείο, κατά τη διάρκεια της απονομής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς έχει όλο το μέλλον μπροστά της για το άθλημά της. Η Παναγιώτα Κούζιλου άρχισε από νεαρή ηλικία τις διακρίσεις, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 57 κιλών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κορασίδων της πυγμαχίας, ενώ είναι και δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμά της. Έτσι, πήρε το έπαθλο του ανερχόμενου ταλέντου, κατά τη διάρκεια της απονομής από τον ΠΣΑΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις