Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακροδεξιά Γερμανία: Το AfD χάνει τις δυνάμεις του
ΚΟΣΜΟΣ

Ακροδεξιά Γερμανία: Το AfD χάνει τις δυνάμεις του

Ακροδεξιά Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση είναι ισχυρότερη από το SPD - Μικρή άνοδος για τους σοσιαλδημοκράτες, μόλις μια μονάδα

Η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) εξακολουθεί να χάνει δυνάμεις στις δημοσκοπήσεις, παραμένοντας, ωστόσο, δεύτερο κόμμα, ενώ κανένα από τα παραδοσιακά κόμματα δεν φαίνεται να ωφελείται. Δεύτερη θέση, από τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, παρατηρείται να έχει το ακροδεξίο γερμανικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) που συνεχίζει να χάνει έδαφος. Αντιθέτως, το γεγονός ότι κατέχει πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag φαίνεται να ισχυροποιεί τη νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει πρώτη δύναμη με 30% και απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ακολουθεί η AfD με 18% και απώλεια επίσης μίας μονάδας. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο η AfD συγκέντρωνε στην ίδια δημοσκόπηση 23%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) κερδίζει, αντιθέτως, μία μονάδα και φθάνει στο 16% και ακολουθούν χωρίς μεταβολή οι Πράσινοι με 13%, η BSW με 6% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

Η BSW έχει ήδη διπλάσιο ποσοστό από την Αριστερά

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ επισήμανε ότι: «Πολιτικά και αριθμητικά, οι πιθανότεροι κυβερνητικοί συνασπισμοί θα μπορούσαν να προέλθουν από συνεργασία CDU/CSU-SPD ή CDU/CSU-SPD-Πρασίνων. Την ίδια ώρα, η BSW έχει ήδη διπλάσιο ποσοστό από την Αριστερά, στην οποία ανήκε μέχρι πρόσφατα. Η Χριστιανική Ένωση είναι ισχυρότερη από το SPD και τους Πράσινους μαζί και οι Πράσινοι με το FDP συγκεντρώνουν ποσοστό ίσο με αυτό μόνης της AfD».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις