Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω το φούρνο με φυσικό τρόπο: 4 οικολογικά μυστικά
PLUS

Πώς να καθαρίσω το φούρνο με φυσικό τρόπο: 4 οικολογικά μυστικά

Πώς να καθαρίσω το φούρνο με φυσικό τρόπο: Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού απομακρύνουν απαλά τα λίπη και τους λεκέδες, χωρίς να μυρίζουν έντονα.

Ο φούρνος της ηλεκτρικής μας κουζίνας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη δημιουργική μαγειρική μας τέχνη, καθώς σε αυτόν μαγειρεύουμε τα αγαπημένα  φαγητά  για όλη την οικογένεια. Ακριβώς λόγω της συχνής χρήσης του, χρειάζεται καθαρισμό  σχετικά άμεσα, μετά αφού κρυώσει ο φούρνος, για να αφαιρεθούν τα καμένα λύπη, γιατί  αφαιρούνται δύσκολα αν παραμείνουν για μεγάλο διάστημα.

Μπορεί στο εμπόριο να υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε, ωστόσο υπάρχει και η επιλογή για ένα οικολογικό καθαρισμό με φυσικά συστατικά, που έχουν τα ίδια ίσως και καλύτερα αποτελέσματα. Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού απομακρύνουν απαλά τα λίπη και τους λεκέδες, χωρίς να μυρίζουν έντονα και καθαρίσουν αποτελεσματικά το φούρνο, δίνοντας του λάμψη.

4 φυσικοί τρόποι καθαρισμού

Καθάρισμα φούρνου με σόδα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε νερό με μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργήσετε μια πηχτή κρέμα. Απλώστε το μίγμα σε κάθε επιφάνεια του φούρνου σας ενώ είναι χλιαρός και αφήστε να μουλιάσουν οι λεκέδες από 5 έως 30 λεπτά, πριν την αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί. Όπου υπάρχει λεκές ίσως χρειαστεί να τρίψετε τοπικά με το σφουγγάρι. Στη συνέχεια καθαρίζετε με βρεγμένο πανί.

Καθάρισμα φούρνου με αμμωνία

Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Μόλις βγάλετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξτε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία. Βάλτε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέσα στον φούρνο και αφήστε τη ολόκληρο το βράδυ. Την επομένη σκουπίστε το φούρνο με ένα στεγνό πανί, ακόμα και τα καμένα λίπη θα φύγουν με ένα απλό σκούπισμα.

Καθαρισμός με ξύδι

Με ένα νωπό σφουγγάρι σκούπισε τον φούρνο και άπλωσε την μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του. Ψέκασε παντού λευκό ξύδι και άφησέ το να δράσει για 1-2 ώρες. Σκούπισε με βρεγμένο πανί.

Καθαρισμός με λεμόνι 

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό ενός λεμονιού και σόδα τόση ώστε να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε την στις επιφάνειες του φούρνου και αφήστε για 1-2 ώρες. Έπειτα σκούπισε με ένα νωπό πανί τα λίπη και τις βρωμιές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις