Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενδοοικογενειακή βία: Καταγγελία από 15χρονο μαθητή εις βάρος του πατέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Καταγγελία από 15χρονο μαθητή εις βάρος του πατέρα του

Ενδοοικογενειακή βία: Πρόκειται για άνδρα 50 ετών με ποινικό παρελθόν

Στη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκε η Άμεση Δράση, ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον 15χρονο γιο του για ενδοοικογενειακή βία. Ο ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του για εξακολουθητική κακοποιητική συμπεριφορά, τόσο προς τον ίδιο όσο και προς την μητέρα του, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη του 50χρονου στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη.

Σχετικά με την καταγγελία του 15χρονου μαθητή γυμνασίου, αυτή πραγματοποιήθηκε όταν ο ίδιος ήταν εκτός σπιτιού αλλά δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μία οικογενειακή φίλη. Η γυναίκα είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τη μητέρα του παιδιού, η οποία της είχε αναφέρει πως δεν αισθανόταν καλά, επομένως εκείνη αποφάσισε να ενημερώσει το παιδί, γιατί είχε ανησυχήσει. Όπως ανέφερε ο μαθητής στις Αρχές: «Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι, το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί».

To παρελθόν του πατέρα

Την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας από το σπίτι προκειμένου να ηρεμήσουν εξέφρασε ο 15χρονος μαθητής στις Αστυνομικές Αρχές κατά την κατάθεσή του, καθώς τα περιστατικά βίας ήταν πολύ συχνά στο σπίτι. Ο 50χρονος συλληφθέντας με υπηκοότητα από την Αλβανία, έχει ποινικό παρελθόν, καθώς έχει ξανασυλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έχει κλειστεί και στη φυλακή. Επίσης, στο παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, αλλά ο ίδιος επέστρεψε παράνομα. Όσον αφορά στη 44χρονη μητέρα, η Αστυνομία δρομολόγησε τις διαδικασίες για τη χορήγηση panic button. Εξεταζόμενη, όμως, από τους αστυνομικούς, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να ασκήσει καμία ποινική δίωξη εις βάρος του συντρόφου της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις