Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 11 εισβολές σε δύο ώρες σε 7 διαφορετικές περιοχές!
ΕΛΛΑΔΑ

11 εισβολές σε δύο ώρες σε 7 διαφορετικές περιοχές!

Συμμορία έκλεβε και λήστευε με φρενήρη ρυθμό στη βορειοανατολική Αττική.

Τη φρενήρη πορεία συμμορίας Ρομά, που προχωρούσε ακόμη και σε έντεκα εισβολές σε καταστήματα σε μόλις δύο ώρες και σε επτά διαφορετικές περιοχές (!), ανέκοψαν με δυναμική επέμβαση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου! Τα πέντε μέλη της οργάνωσης, που παρέμεναν στο εσωτερικό των στόχων μόλις λίγα δευτερόλεπτα, διέπρατταν και ληστείες, με χρήση βίας, μέσα σε καταστήματα περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής, στην περίπτωση που, κατά την εισβολή, έρχονταν αντιμέτωποι με εργαζόμενο Ή ιδιοκτήτη.

 

Σε μία περίπτωση, στο Νέο Ψυχικό, λένε οι αστυνομικοί, έφθασαν έξω από κατάστημα και αποβιβάστηκαν από το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητό τους. Πλησίασαν αστραπιαία και επιχείρησαν να μπουν στο κατάστημα σπρώχνοντας τη γυάλινη είσοδο, ενώ η έντρομη εργαζόμενη με όλη της τη δύναμη προσπαθούσε να την κρατήσει κλειστή! Είδε και αποείδε και οπισθοχώρησε. Οι δράστες ξεκίνησαν να την καταδιώκουν(!) στο κατάστημα. Η τύχη την βοήθησε να βρει άλλη έξοδο και να διαφύγει. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δράστες αποχώρησαν και αυτοί χωρίς να παρατείνουν την παρουσία τους στο κατάστημα. Με θρασύτητα δε, ανέβαζαν σαν… λάφυρα τα κλοπιμαία και μεγάλα χρηματικά ποσά και τα επιδείκνυαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Οι κατηγορίες

Συνελήφθησαν, λοιπόν, πέντε δράστες, 18 και 15 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί τους. Η δράση της συμμορίας των πέντε ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Το πως δρούσαν περιγράφουν οι αστυνομικοί:

 

Πώς δρούσαν

«Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν από κοινού τα ανωτέρω καταστήματα πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή παράθυρα αυτών, είτε με τη χρήση διάφορων αντικειμένων είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες. Ακολούθως, προέβαιναν στην αφαίρεση μετρητών από ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και χρηματοκιβωτίων, ενώ, στις περιπτώσεις που η αφαίρεση των τελευταίων δεν ήταν εφικτή, τα διερρήγνυαν με τη χρήση φρεατίων ή πυροσβεστήρων. Παράλληλα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν εξωτερικά των καταστημάτων εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

 

Οι ένοπλες ληστείες

Στη συνέχεια αναφέρονται οι συνθήκες κάτω από οποίες προχωρούσαν σε ένοπλες και αιματηρές ληστείες με χρήση βίας. «Σε περιπτώσεις», επισημαίνουν οι αστυνομικοί, «όταν, εντός των καταστημάτων, βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε απειλή άσκησης σωματικής βίας και αιχμηρών αντικείμενων (μαχαίρι)». Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν, έως τώρα, 6 ληστείες και 25 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Προστίθεται ότι , ένας εκ των κατηγορούμενων έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή καθώς οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις