Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυναικοκτονία στην Αργεντινή: Παίκτρια ποδοσφαίρου στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της
ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικοκτονία στην Αργεντινή: Παίκτρια ποδοσφαίρου στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της

Γυναικοκτονία στην Αργεντινή: Είχε ζητήσει επιβολή ασφαλιστικών μέτρων από τον Νοέμβριο του 2023

Μουδιασμένη βρίσκεται η κοινωνία της Αργεντινής όπως και του γυναικείου ποδοσφαίρου, ύστερα από την είδηση της δολοφονίας της Florencia Guinazu από τον σύζυγό της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Η 30χρονη ποδοσφαιρίστρια βρέθηκε χτυπημένη και στραγγαλισμένη μέσα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, ενώ ο σύζυγός της αυτοκτόνησε ύστερα από τη δολοφονία της γυναίκας. Η Guinazu είχε καταγγείλει τον σύζυγό της Ignacio Agustín Notto, μόλις πέντε μήνες πριν και είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην την πλησιάζει, κάτι που όμως δεν είχε εκδοθεί ακόμη.

Το έγκλημα συνέβη το περασμένο Σάββατο, στο σπίτι που διέμενε η Guinazu μαζί με τον πρώην σύντροφό της και τα δύο τους παιδιά, πέντε και επτά ετών, τα οποία βρίσκονταν στο σαλόνι και έπαιζαν Playstation. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα αργεντίνικα ΜΜΕ, ο μεγαλύτερος γιος χτύπησε την πόρτα του δωματίου στο οποίο βρίσκονταν οι γονείς σου, αλλά αυτή ήταν κλειδωμένη και δεν απαντούσε κανείς. Τότε, βγήκε στην αυλή του οικιστικού συγκροτήματος μέχρι που ένας γείτονας διάβασε ένα σημείωμα το οποίο φέρεται να έγραψε ο Notto πριν αυτοκτονήσει και το οποίο ειδοποιούσε για το φρικιαστικό συμβάν. «Καλέστε το 911. Τα παιδιά είναι μόνα τους», φέρεται να έγραφε το σημείωμα που είχε στερεωθεί στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας.

Η Florencia Guinazu διαπιστώθηκε ότι πέθανε λόγω ασφυξίας από στραγγαλισμό, ύστερα από τη δημοσίευση της νεκροτομής. Ήταν παίχτρια του Club Atlético Argentino και έπαιζε στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου. Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε ο σύλλογος, ανέφερε πως είχε χωρίσει από τον σύζυγό της και τον είχε καταγγείλει επανειλημμένα, ενώ είχε μάλιστα και μία σύλληψη από την οποία αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2023. Η ανάρτηση κατέληγε με τη φράση «Σταματήστε να μας σκοτώνεται».

Η ανάρτηση του συλλόγου: «Η Florencia Guinazu ήταν παίκτρια στην Πρώτη Κατηγορία Γυναικείου Ποδοσφαίρου 11 του Club Atlético Argentino. Λυπούμαστε πολύ για τη δολοφονία της, που ήταν γυναικοκτονία. Χθες ο σύζυγός της Ignacio Notto την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Παρόλο που ήταν νομικά παντρεμένοι, είχαν χωρίσει, εκείνη τον είχε ήδη καταγγείλει επανειλημμένα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2023. Η Florencia είχε 2 παιδιά, τον Ámbar και τον Milo, 5 και 7 ετών, ο δολοφόνος-γυναικοκτόνος άφησε μια πινακίδα στην πόρτα του σπιτιού που έγραφε: “Καλέστε την αστυνομία, τα παιδιά είναι μόνα τους”. Πολλές λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν είναι ακόμη γνωστές, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο πενθεί, μια ακόμη γυναίκα δολοφονήθηκε στα χέρια του πρώην συντρόφου της. Ακριβώς όπως σε αυτή την εικόνα θα σας θυμόμαστε πάντα Flor, κρατώντας το χέρι σας και χαμογελώντας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις