Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπακς – Νικς: Ακόμη μία ήττα των Ελαφιών (Βίντεο)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπακς – Νικς: Ακόμη μία ήττα των Ελαφιών (Βίντεο)

Μπακς - Νικς: 28 πόντους σημείωσε ο Γιάννης Αντετονκούμπο μετά την απουσία του

Με μία ακόμη ήττα για τους Μπακς από τους Νιου Γιορκ Νικς ολοκληρώθηκε η χθεσινή μάχη του ΝΒΑ με 109- 122 στο Fiserv Forum. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική ήττα των «Ελαφιών» και την έκτη στα τελευταία επτά ματς, με τη regular season να έχει μπει στην τελική ευθεία. Πλέον η «μάχη» παίζεται για τη δεύτερη θέση της Ανατολής, με τους Μπακς να διατηρούν το σκορ 47- 31, ενώ βλέπουν τους Μάτζικ (46-32), τους Νικς (46-32) και τους Καβαλίερς (46-33) να ακολουθούν απειλητικά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε δυναμικά μετά την απουσία του από τον αγώνα με τους Ράπτορς και σημείωσε 28 πόντους, 15 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ.

Παρόλο που Αντετοκούνμπο, Λίλαρντ και Μίντλετον ήταν διαθέσιμοι στον αγώνα, για μόλις τρίτη φορά στα τελευταία 29 ματς, ο Τζέιλεν Μπράνσον σμπαράλιασε κάθε αμυντικό σύστημα των γηπεδούχων και γέμισε τη στατιστική του με 43 πόντους (14/26 δίπ., 2/6 τρίπ., 9/11 βολ.), οκτώ ασίστ, έξι ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος σε 39 λεπτά, υποχρεώνοντας τα «Ελάφια» στην τέταρτη συνεχόμενη ήττα. Είχαν προηγηθεί εκείνες από τους Γουίζαρντς, τους Γκρίζλις και τους Ράπτορς για τους Μπακς που τρέχουν το μεγαλύτερο αρνητικό σερί τους στην κανονική περίοδο. Ο Κρις Μίντλετον αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο λόγω τραυματισμού του στο στόμα μετά από ακούσιο χτύπημα του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο.

Πως διαμορφώνεται η κατάταξη

Στο 46-32 ανέβηκαν οι Νικς (25-14 εντός και 21-18 εκτός έδρας), με τον Τζέιλεν Μπράνσον να παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 43 πόντους και 8 ασίστ. Εξαιρετικός ήταν για ακόμη ένα ματς ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο με 26 πόντους (8/11 τρίποντα) ενώ 18 πόντους με 10 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Αϊζέια Χάρτενσταϊν και 15 πόντους ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Η Νικς ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με Ιντιάνα Πέισερς να ακολουθούν με 45- 34. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ορλάντο Μάτζικ με 46- 32, ενώ με πολύ μικρή διαφορά προηγούνται οι Κλίβελαντ Καβαλίερς με 46- 33. Τη δεύτερη θέση διατηρούν οι Μιλγουόκι Μπακς με 47 -31, ενώ στην πρώτη θέση της φετινής κατάταξης βρίσκονται οι Μπόστον Σέλτικς με βαθμολογία 62- 16.

Οι Σέλτικς έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off και ξεπέρασαν το εμπόδιο των Μπλέιζερς με 124-107 διευρύνοντας το εντός έδρας σερί τους στις 13 νίκες, μολονότι παρατάχθηκαν δίχως τον Τζέισον Τέιτουμ στο χθεσινό αγώνα. Η ομάδα της Βοστώνης θα έρθει αντιμέτωπη με τους Μιλγουόκι Μπακς τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Απριλίου, στις 2:30 ώρα Ελλάδος σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις