Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κωνσταντινούπολη – Ιμάμογλου: Το δικό του σόου πραγματοποίησε ο επανεκλεγμένος Δήμαρχος
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη – Ιμάμογλου: Το δικό του σόου πραγματοποίησε ο επανεκλεγμένος Δήμαρχος

Κωνσταντινούπολη - Ιμάμογλου: Η τελετή ανάληψης καθηκόντων του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε υπό τις επευφημίες του πλήθους

Ημέρα ανάληψης καθηκόντων για τον εκλεγμένο για τρίτη φορά δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εχθές Τετάρτη 3 Απριλίου και οι υποστηρικτές του τον αποθέωσαν, ζητώντας του και πάλι να βγάλει το σακάκι του, όπως συνηθίζουν να κάνουν. Ο επανεκλεγμένος δήμαρχος ανέβηκε πάνω στη σκηνή μαζί με τη σύζυγό του, όπου τους περίμεναν επευφημώντας, χιλιάδες ψηφοφόροι του, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Στην ομιλία του ο Ιμάμογλου έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Υπήρξαν προσπάθειες που είχαν επιχειρήσει να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν το έργο μας. Εύχομαι και ελπίζω πως οι επιλογές του λαού μας, οι προτιμήσεις του λαού μας, η κοινή λογική να είναι ένα μήνυμα προς του κυβερνώντες στην Άγκυρα, στην κυβέρνηση και στον κύριο πρόεδρο. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα πως πρέπει να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, στο να σκεφτόμαστε μαζί και να κινούμαστε μαζί. Αυτή είναι μια εθνική στάση» είπε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

 

Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Με καταγωγή από την Τραπεζούντα και σπουδές στην Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο βασικός αντίπαλος του Προέδρου Ερντογάν που είδε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Τουρκίας να χάνεται από τα χέρια του. Ο Ιμάμογλου εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης το 2019, με ελάχιστη διαφορά από τον πρώην πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ, κάτι που αμφισβητήθηκε από τον Ερντογάν και πραγματοποίησε ξανά τις εκλογές. Ο Ιμάμογλου κέρδισε και πάλι την πλειοψηφία, ενώ την Κυριακή 31 Μαρτίου βγήκε για 3η φορά νικητής κόντρα στον Ερντογάν. Η μεγάλη του απήχηση εξηγείται από το γεγονός πως είναι ένας απλός άνθρωπος με συμμετοχική παρουσία τόσο στην πόλη όσο και στα social media, δραστηριοποιείται σε αρκετές ΜΚΟ και είναι σύμβουλος σε πολλούς αθλητικούς ομίλους.

Αντίπαλός του ήταν ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης, Μουράτ Κουρούμ, ο άνθρωπος που ευθύνεται για της ανεξέλεγκτη τσιμεντοποίηση της Τουρκίας και αυτός που έδωσε την οικιστική άφεση σε αυτούς που έχτισαν τα “χάρτινα” κτήρια σε Καχραμανμαράς, Αντιόχεια και Αλεξανδρέττα, τα οποία έγιναν χώμα στο διπλό σεισμικό χτύπημα της 6ης Φεβρουαρίου 2023. Ο Ιμαμογλου κέρδισε με πάνω από 10 μονάδες διαφορά, επιβεβαιώνοντας μόνο τις πιο αισιόδοξες των προβλέψεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις