Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δούκας – συνέντευξη: Τι ανέφερε ο δήμαρχος Αθηνών για τα επίκαιρα ζητήματα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δούκας – συνέντευξη: Τι ανέφερε ο δήμαρχος Αθηνών για τα επίκαιρα ζητήματα

Δούκας - συνέντευξη: «Γιατί πρέπει κάθε λέξη να την τοξικοποιούμε και να δημιουργούμε σύγκρουση;»

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, απάντησε σε μερικά από τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τις 100 μέρες θητείας του. Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τα μέλη της κυβέρνησης για τη φράση «γκλομπ μπάτσου», ανέφερε πως πρόκειται για μία επανάληψη φράσης που είχε χρησιμοποιήσει ένας κάτοικος και όχι για δικό του χαρακτηρισμό. Πρόσθεσε επίσης, πως η ενασχόληση των υπουργών με μία φράση δημιουργεί ένα κλίμα πόλωσης και τοξικότητας, καθώς «δεν τους αρέσει που κέρδισα στην Αθήνα και δεν τους αρέσει που η Αθήνα αλλάζει και προχωράει με μέτρα και δράσεις». Παρότρυνε τους υπουργούς να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή έτσι ώστε να προχωρήσουν τα θέματα της καθημερινότητας, προσθέτοντας πως «έχω πάρα πολλές δουλειές να κάνω στην Αθήνα, φυτεύουμε δέντρα, σπάμε την ανασφάλεια και δεν είναι εικόνα αυτή αν θέλουμε και αγαπάμε και την πόλη μας».

Σχετικά με τους λόγους ακύρωσης της προγραμματισμένης συναυλίας του Δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ, ο κ. Δούκας εξήγησε πως υπήρξαν αντιδράσεις από την ορχήστρα καθώς φοβόταν να παίξει. Ο ίδιος ανέφερε πως θα ήταν πολιτική ανευθυνότητα να παίξει με θέματα ασφάλειας ενώ ανέφερε πως είναι ευθύνη του δημάρχου «να πάρει αποφάσεις σχετικά με συγκρούσεις στην πόλη», χωρίς να χρειάζεται συνεργασία με την αστυνομία. Όσον αφορά στο κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας εξήγησε πως έχουν βρεθεί αρχαία, αλλά η εικόνα που λαμβάνει από τους αρχαιολόγους είναι πως το θέμα θα έχει λήξει έως τον Ιούνιο – Ιούλιο. «Ο σχεδιασμός είναι να υπάρχει ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, να κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Θα ανοίξει ένα ρεύμα, αυτή είναι η πρότασή μου και αν υπάρχει πίεση θα ανοίγει κι άλλο», ανέφερε.

Τι θα γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα και το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα ο κ. Δούκας ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 2.000 έλεγχοι από τον Ιανουάριο ενώ στις μισές περιπτώσεις αποδόθηκε πρόστιμο ή απέσυραν τα τραπεζοκαθίσματα. Δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα συζητήσουμε με τον κ. Λιβάνιο για αύξηση του προστίμου, ώστε να μην επιστρέφουν τα τραπεζοκαθίσματα». Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με το έργο του γηπέδου του Παναθηναϊκού ο δήμαρχος απάντησε πως βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την απορρύπανση του χώρου καθώς δεν υπήρχε πρακτικά εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Σου λένε υπάρχουν 115 εκατομμύρια για το γήπεδο μα δεν τα έχουμε διεκδικήσει, δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο.»

Ανέφερε επίσης πως ενώ για χρόνια υπήρχε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου δεν υπήρχε έργο καθώς σήμερα υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα τα οποία πρέπει να καθαριστούν. Παράλληλα ανέφερε πως εκκρεμεί η οικοδομική άδεια του έργου και πως θα γίνει προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη δυναμική για να υλοποιηθεί το έργο έως το καλοκαίρι του 2026, όπως προέβλεπε η προθεσμία. «Εμείς ανατάξαμε το έργο, έχω κι εγώ άγχος όπως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις