Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τραμπζονσπόρ ποινές: Βγήκαν οι τιμωρίες των επεισοδίων στο ματς με Φενέρμπαχτσε
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τραμπζονσπόρ ποινές: Βγήκαν οι τιμωρίες των επεισοδίων στο ματς με Φενέρμπαχτσε

Τραμπζονσπόρ ποινές: Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις κυρώσεις για τα επεισόδια που συνέβησαν στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, που έκαναν τον γύρο του κόσμου

Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δημοσίευσε σήμερα την απόφαση σχετικά με τις ποινές για τα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα της Τραμπζονσπόρ με την Φενέρμπαχτσε, τα οποία προκάλεσαν τεράστιο σάλο κι έκαναν τη δεύτερη να κάνει σκέψεις μέχρι και για αποχώρηση από το πρωτάθλημα, κάτι που τελικά, όπως αποφασίστηκε από την χθεσινή συνέλευση της ομάδας, θα εξεταστεί από το καλοκαίρι. Η Ομοσπονδία έκανε γνωστό πως η Τραμπζονσπόρ, οι φίλαθλοι της οποίας έκαναν το «ντου» στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 3 χιλ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στην ομάδα της Τραπεζούντας επιβλήθηκε τιμωρία έξι αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την είσοδο των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο και τις βιαιότητες με τους παίκτες της Φενέρ.

Όσο για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους “8” του Europa Conference League, ποινές δέχτηκαν οι δύο από τους τρεις παίκτες για τους οποίους υπήρχε απειλή. Ο Οστερβέλτε και ο Εγριμπαγιάτ θα μείνουν εκτός για ένα παιχνίδι, ενώ ο Οσάγι Σάμουελ κρίθηκε αθώος μετά από ένα βίντεο που χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχεί Στον βοηθό προπονητή της Τράμπζονσπορ, Εγκεμέν Κορκμάζ, επιβλήθηκε πρόστιμο 13 χιλιάδων λιρών και απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια και τον πάγκο σε επίσημο αγώνα λόγω της ενέργειάς του στη μάχη με έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας, ενώ με 15 ημέρες στέρησης δικαιωμάτων τιμωρήθηκαν οι παράγοντες της Φενέρ, Κουρσάτ Τσιφτλίκ και Οκάν Οζκάν, για τις πράξεις τους στον ίδιο αγώνα.

Η αντίδραση της Τραμπζονσπόρ

Η απόφαση έφερε την οργισμένη απάντηση της «Τράμπζο» η οποία τοποθετήθηκε επισήμως μέσα από τα social media. Η ομάδα της Τραπεζούντας απάντησε με μια χαρακτηριστική ανάρτηση, κάνοντας… μετωπική επίθεση στη δικαιοσύνη! Μάλιστα απαίτησε τον ξεσηκωμό των πάντων, ζητώντας μάλιστα από τη διοίκηση της ομοσπονδίας την παραίτηση της! «Γ@μw τη δικαιοσύνη σας, σηκωθείτε σηκωθείτε και παραιτηθείτε!», έγραψε η Τράμπζονσπορ!

Στον ανακριτή οι επτά από τους 12 συλληφθέντες οπαδούς

Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης (20/3), οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι επτά από τους 12 συνολικά συλληφθέντες οργανωμένους οπαδούς της Τράμπζονσπορ, για τα σκληρά επεισόδια που προκλήθηκαν στο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Τουρκίας. Οι αρχές προχώρησαν σε 12 συλλήψεις οπαδών της ευρωπαϊκής αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League και οι επτά εξ αυτών πέρασαν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου της Τραπεζούντας και βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις