Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Τόμοβα: Ιδανική πρεμιέρα για την Ελληνίδα τενίστρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη – Τόμοβα: Ιδανική πρεμιέρα για την Ελληνίδα τενίστρια

Σάκκαρη - Τόμοβα: Ο αγώνας και οι δηλώσεις της Ελληνίδας τενίστριας μετά το πανηγυρικό 2-0

Με το δεξί ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη τις υποχρεώσεις της στη χωμάτινη περίοδο. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε 6-3,6-3 την Βουλγάρα Βικτόρια Τόμοβα και προκρίθηκε στους «16» του Charleston Open των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η 8η νίκη για την Σάκκαρη στα τελευταία δέκα παιχνίδια της. Παράλληλα ήταν και η 3η επί της Τόμοβα στις τέσσερις φορές που έχει συναντηθεί με την Βουλγάρα στα κορτ. Στο χθεσινό παιχνίδι (02/04), η Τόμοβα μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με μπρέικ 3-1, αλλά η Μαρία, στη συνέχεια, ανέβασε την απόδοσή της και άρχισε να κυριαρχεί στο κορτ.

Στο 6ο γκέιμ η Σάκκαρη πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 8ο έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς της Βουλγάρας και έκανε το 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 3-3, όταν η Μαρία έκανε μπρέικ για το 4-3. Στο 9ο γκέιμ η Σάκκαρη έσπασε και πάλι το σερβίς της Τόμοβα για το 6-3 και το 2-0 στα σετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για τη νίκη της

Για τη νίκη της: «Ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο χώμα και ο πρώτος μου αγώνας εδώ στο Τσάρλεστον και στο πράσινο χώμα μετά από πέντε χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένη που επέστρεψα, μου αρέσει πολύ αυτό το μέρος. Σήμερα ήταν δύσκολα τα πράγματα στο πρώτο σετ, εκείνη είχε παίξει ήδη έναν αγώνα χθες και ήταν λίγο καλύτερα προσαρμοσμένη από εμένα στις συνθήκες. Πάντα κρύβει παγίδες η μετάβαση από τα σκληρά στο χώμα, το πρώτο ματς είναι πάντα δύσκολο. Δεν ήταν το καλύτερό μου τένις, αλλά θα το πάρω και θα απολαύσω τον χρόνο μου εδώ». Για το πράσινο outfit που επέλεξε, το οποίο ταίριαζε με το πράσινο χώμα: «Ταιριάζω με το court πολύ καλά, όπως και το whoop band μου! Στυλιστικά έκανα καλύτερη δουλειά σήμερα».

Στο παρελθόν, Μαρία Σάκκαρη και Τόμοβα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στα κορτ τρεις φορές, με την Βουλγάρα να παίρνει το πρώτο μεταξύ τους ματς το 2016 και στη συνέχεια η Σάκκαρη ήταν εκείνη που πανηγύρισε δύο φορές (στο Wimbledon του 2022 κι ένα χρόνο μετά στο United Cup). Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Λέσια Τσουρένκο-Άστρα Σάρμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις