Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντάνι Άλβες – πρώην σύζυγος: Η πρώτη κοινή φωτογραφία μετά την αποφυλάκιση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντάνι Άλβες – πρώην σύζυγος: Η πρώτη κοινή φωτογραφία μετά την αποφυλάκιση

Ντάνι Άλβες - πρώην σύζυγος: Η τρυφερή φωτογραφία του πρώην ζευγαριού

Την πρώτη κοινή τους φωτογραφία μοιράστηκε η Τζοάνα Σανθ, πρώην σύζυγος του Ντάνι Άλβες μετά την αποφυλάκισή του. Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου ο οποίος είχε φυλακιστεί για τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας σε κλαμπ της Βαρκελώνης, βγήκε την περασμένη εβδομάδα, αφού άσκησε έφεση κατά της ποινής των 4,5 ετών κράτησης που του είχαν επιβληθεί. Ο Άλβες αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από σχεδόν ένα μήνα από την καταδίκη του, καθώς κατατέθηκε το ποσό του ενός εκατομμύριου ευρώ για εγγύηση από άγνωστο ως τώρα πρόσωπο. Λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του, μάλιστα, διοργάνωσε ένα πάρτι στην έπαυλή του με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα του.

Το περασμένο Σάββατο, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σούπερ μόντελ Τζοάνα Σανθ είχε ήδη επισκεφθεί τον Άλβες μετά την αποφυλάκισή του. Μόλις 24 ώρες από την απελευθέρωσή του, η 31χρονη γυναίκα απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Instagram. Λίγες ημέρες μετά όμως το έθεσε ξανά σε λειτουργία, αλλά από τα άτομα που έχει επιλέξει να ακολουθεί λείπει πλέον ο Ντάνι Άλβες και έχει σβήσει όλες τις κοινές τους φωτογραφίες. Η Σανθ όμως επέλεξε να ανεβάσει και πάλι μία κοινή τους στιγμή και δημοσίευσε μια φωτογραφία του Άλβες με το κοινό τους τατουάζ. Συγκεκριμένα στη φωτογραφία φαίνονται μόνο τα χέρια τους με το τατουάζ τους που λέει «1+1=1».

Η υπόθεση βιασμού νεαρής γυναίκας από τον ποδοσφαιριστή

Στο δικαστήριο της Βαρκελώνης είχε οδηγήθεί στις 5 Φεβρουαρίου ο Ντάνι Άλβες για τη δίκη του σχετικά με τις κατηγορίες 23χρονης γυναίκας για σεξουαλική επίθεση σε νυχτερινό μαγαζί τον περασμένο Δεκέμβριο του 2023. Το θύμα κατέθεσε ότι χόρευε με τον Άλβες και στην συνέχεια πήγε στην τουαλέτα με την θέλησή της, όμως αργότερα, όταν θέλησε να φύγει, εκείνος δεν την άφηνε. Όπως είπε, την χαστούκισε, την εξύβρισε και την ανάγκασε παρά την θέλησή της να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του, ενώ ο μάρτυρας του θύματος τόνισε ότι η 23χρονη έπαιρνε φάρμακα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί και δεν πήγαινε στη δουλειά της, επηρεασμένη από τα όσα της είχαν συμβεί. Το τριμελές δικαστήριο καταδίκασε τον ποδοσφαιριστή σε φυλάκιση 4,5 ετών με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν στην διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, ο Ντάνι Άλβες επιτέθηκε σεξουαλικά κατά της κοπέλας. Τα πρώτα αιτήματά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση απορρίφθηκαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει. Σημειώνεται ότι η Βραζιλία δεν εκδίδει Βραζιλιάνους πολίτες, όταν εκείνοι καταδικάζονται σε άλλες χώρες. Ο εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη εννέα ετών για τον Ντάνι Άλβες και οι δικηγόροι της κατηγόρου 12. Η δε υπεράσπισή του ζήτησε να αθωωθεί ή, αν βρεθεί ένοχος, να εκτίσει φυλάκιση ενός έτους και να καταβάλει αποζημίωση στο θύμα ύψους 50.000 ευρώ.

Στην διάρκεια των ερευνών κι ενώ ήταν υπό κράτηση, ο Άλβες άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή. Αρχικά αρνήθηκε κάθε σεξουαλική επαφή μαζί της, όμως στην συνέχεια παραδέχθηκε πως υπήρξε συνεύρεση με αμοιβαία συναίνεση. Όπως υποστήριξε, η αρχική του άρνηση οφειλόταν στην προσπάθειά του να σώσει τον γάμο του. Στην δίκη, η υπεράσπισή του εστίασε στο να αποδείξει ότι ο Άλβες ήταν σε κατάσταση μέθης. Η καταδίκη του 40χρονου πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα συνιστά πλήγμα στην παρακαταθήκη ενός από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές. Στην καριέρα του ο Άλβες σήκωσε δεκάδες τρόπαια με μεγάλες ομάδες, όπως, πέραν της Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Παρί, ενώ με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας κέρδισε δύο Κόπα Αμέρικα και ένα χρυσό μεγάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο μόνος μεγάλος τίτλος που δεν έχει κατακτήσει είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο αγωνίστηκε για τρίτη φορά το 2022. Κατά την σύλληψή του, ο Άλβες είχε συμβόλαιο με την μεξικανική Πούμας, η οποία προχώρησε αμέσως σε λύση της συνεργασίας τους. Η υπόθεση Άλβες υπήρξε η πρώτη που τράβηξε τόσο πολύ τα φώτα της δημοσιότητας από τότε που η Ισπανία αυστηροποίησε το νομοθετικό της πλαίσιο το 2022, καθιστώντας την συναίνεση ή τη μη συναίνεση κεντρικής σημασίας στον καθορισμό του αν πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα. Η τροποποίηση ήρθε έπειτα από έντονες και μαζικές διαμαρτυρίες μετά από μια υπόθεση κατά συρροή βιασμού στην Παμπλόνα το 2016.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις