Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλάκιση: Έξω υπό όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλάκιση: Έξω υπό όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλάκιση: Διαφώνησε ο Εισαγγελέας

Την πόρτα της φυλακής ανοίγει για τον Νίκο Μιχαλολιάκο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας. Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του άλλοτε πανίσχυρου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δικαστές του Συμβουλίου επιβάλλουν στον Νίκο Μιχαλολιάκο τους εξής περιοριστικούς όρους:

– Aπαγόρευση εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
– Eμφάνιση στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μία φορά τον μήνα,
– Mη συναναστροφή με συγκατηγορουμένους του για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

 

Διαφωνία από τον Εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο, είχε ταχθεί κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου. Με βάση πληροφορίες, σημείωσε πως ναι μεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρεθεί εκτός φυλακής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όμως δεν πληρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις. Ως προς τις ουσιαστικές προϋποθέσεις ο εισαγγελέας παραθέτει τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, την εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία ο Ν. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αντίθετα, το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισημαίνει στο βούλευμά του ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υφ’ όρον απόλυσης επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις