Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παιδί και διατροφή: Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καλή υγεία του μυαλού
PLUS

Παιδί και διατροφή: Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καλή υγεία του μυαλού

Παιδί και διατροφή: Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη μάθηση και τη διαχείριση του στρες των παιδιών και υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βοηθάνε το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και που τονώνουν τον εγκέφαλο του.

Η σωστή διατροφή, όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά, είναι το κλειδί για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού τους. Οι ορθές διατροφικές συνήθειες, ενισχύουν τη φυσική κατάσταση και εξασφαλίζουν την υγεία από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού. Μια θρεπτική ισορροπημένη διατροφή, είναι απαραίτητη για το παιδί, τόσο για τη συνολική εικόνα της υγείας του, όσο και για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου του.

Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη μάθηση και τη διαχείριση του στρες των παιδιών και υπάρχουν όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, συγκεκριμένες τροφές που βοηθάνε το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και τονώνουν τον εγκέφαλο του.

Μερικές συμβουλές σύμφωνα με τους ειδικούς:

  • Προτιμήστε τρόφιμα που είναι ακατέργαστα ή όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα.
  • Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά και τα όσπρια, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εντέρου και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν τα καλά βακτήρια.
  • Επιπλέον, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που υπάρχουν στα λαχανικά, βοηθούν στην αποφυγή των απότομων αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού.
  • Ένας υγιής μεταβολισμός είναι ένας βασικός παράγοντας για να κρατάμε μακριά το άγχος, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
  • Από το σκούρο πράσινο του μπρόκολου και του σπανακιού μέχρι το έντονο κίτρινο και πορτοκαλί των καρότων και των πιπεριών, η κατανάλωση μεγάλης γκάμας χρωμάτων σημαίνει σταθερή λήψη μιας ποικιλίας θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Και δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα βότανα και τα μπαχαρικά όπως το σαφράν, το δεντρολίβανο, ο κουρκουμάς, το μαύρο πιπέρι και ο βασιλικός προσθέτουν επίσης χρώμα και γεύση στο φαγητό μας. Έχουν επιπλέον την ιδιότητα να λειτουργούν ενάντια στο στρες.
  • Επιπλέον δώστε χρώμα, άρωμα, γεύση και στο νερό φτιάχνοντας τα δικά σας παγάκια από φρέσκα ζουμερά φρούτα (ή τον χυμό τους) και από δροσιστικά λαχανικά. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τη συγκέντρωσή μας.
  • Επίσης ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία του εγκεφάλου.

Ο ψευδάργυρος  βρίσκεται σε τροφές όπως:

Σπόρους κολοκύθας.

Κάσιους

Αμύγδαλα

Σπανάκι

Για την καλή και σωστή διατροφή του παιδιού σας, φυσικά ρωτήστε τον παιδίατρο σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις