Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος δεν άφησε περιθώρια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος δεν άφησε περιθώρια

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Οι δηλώσεις των 2 προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (31/3) ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ για την 28η αγωνιστική τα play-offs Super League στο Απόστολος Νικολαΐδης. Η ομάδα του Τερίμ, ήταν άτυχη και έχασαν με σκορ 2-3, που ενώ νίκησε ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ βρίσκεται πρώτη που νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς-νωρίς μόλις στο 2ο λεπτό μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Μπράντον Τόμας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, απέφυγε όμορφα τον Γεντβάι, πέρασε τους Βαγιαννίδη και Τσέριν και την ώρα που πάτησε περιοχή ο Ισπανός έπεσε με τον Ράφα Σοάρες να έρχεται, να κάνει την μπαλιά προς το πέναλτι όπου ο Ντεσπόντοφ με το εξωτερικό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και στο 7ο λεπτό είχε μια καλή στιγμή με τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή να γυρνάει, να κάνει το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κοτάρσκι. Ενώ στο 11′ το σουτ του Μλαντένοβιτς έφυγε αρκετά έξω.

Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την πίεση τους θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 17′. Η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Ντεσπόντοφ την έκλεψε από τον Αράο και έκανε με τη μία τη σέντρα προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντεσπόντοφ ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά και ο Ντραγκόβσκι με νέα σωτήρια επέμβαση έδιωξε ξανά σε κόρνερ.

Ισοφάρισε το τριφύλλι με Μπερνάρ, ενώ πήρε προβάδισμα ξανά ο ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του μετά το 20′. Απείλησε αρχικά στο 21′ με ένα σουτ του Ιωαννίδη το οποίο έφυγε εκτός εστίας. Το τριφύλλι έφτασε στην ισοφάριση στο 29′ όταν ο Μπερνάρ έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, άνοιξε στα δεξιά στον Σπόραρ, που έδωσε στον Κώτσιρα που είχε ανέβει, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Κετζιόρα να διώχνει, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ που έκανε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Κοτάρσκι για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, πίεζαν και αυτοί τον αντίπαλο τους και προσπάθησαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ για να πάρουν το προβάδισμα. Κόντρα στο μομέντουμ του αγώνα όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει ξανά και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στο 37′ της αναμέτρησης ο Μεϊτέ έκανε την κάθετη κίνηση και μια υπέροχη πάσα στα αριστερά στον Μουργκ ο οποίος έκανε την μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας που με πλασέ νίκησε τον Ντραγκόβσκι για να γράψει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με τη σύγκρουση των Σπόραρ-Κεντζιόρα που χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι με αποτέλεσμα και οι δύο να μην βγουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

2ο ημίχρονο και οι τρεις αλλαγές από τον Τερίμ, καλύτερος ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φατίχ Τερίμ έριξε στο παιχνίδι τους Παλάσιος, Πέρεθ και Χουάνκαρ αντί των Σπόραρ, Βαγιαννίδη και Μλαντένοβιτς και άλλαξε και τη διάταξη των πράσινων σε 4-2-3-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος, και πάλι με τον Μπράντον Τόμας. Στο 50′ σε αντεπίθεση από τα δεξιά ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Ισπανό να κάνει την προβολή και τον Ντραγκόβσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 52′ όταν σε μια ωραία ανάπτυκη από τα αριστερά και παράλληλο γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Παλάσιος και “έγλειψε” το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Πέντε λεπτά αργότερα το τριφύλλι κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση του, το επιχείρησε κάτω από το τείχος με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ τη μπάλα.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 68′ όταν σε σέντρα του Μπακασέτα από τα αριστερά ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα με το ένα χέρι. Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε ξανά στον Κροάτη αμυντικό που έκανε το πλασέ με τον Κουλιεράκη να βάζει την προβολή και να σταματάει την πορεία της προς τα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια ακόμη τελική στο 78′ όταν ο Τάισον έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία του Ντραγκόβσκι.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 81′ όταν κέρδισε φάουλ στα αριστερά της περιοχής με τον Μπερνάρ να εκτελεί, η μπάλα βρήκε λίγο στο τείχος, με αποτέλεσμα ο Κοτάρσκι να μπλοκάρει με άνεση. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά όταν ο Ιωαννίδης μέσα στην περιοχή είδε την κίνηση του Μπακασέτα, του έδωσε την πάσα και ο Έλληνας διεθνής μέσος έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να διώχνει ξανά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 85′ με τον Σαμάτα να γίνεται κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει. Εν συνεχεία ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το σουτ με τον Ντραγκόβσκι να μπλοκάρει με ευκολία.

Κλείδωσε τη νίκη ο Σβαμπ, μείωσε ο Μπερνάρ

Στο 88′ ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει στην αντεπίθεση και τον Σαμάτα τελικό αποδέκτη της μπάλας μέσα στην περιοχή. Ο φορ των φιλοξενούμενων γύρισε όμορφα, έκανε το σουτ με τον Ντραγκόβσκι να διώχνει τη μπάλα.

Αυτή έφτασε ξανά στον Σαμάτα που έκανε εκ νέου το σουτ και ο Παλάσιος που είχε γυρίσει στην άμυνα την έκοψε με το χέρι με αποτέλεσμα να κάνει πέναλτι και να αποβληθεί. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για να κάνει το 3-1.

Το τριφύλλι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεν βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μπερνάρ. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα στο κέντρο, ο Μπακασέτας έδωσε στον Γερεμέγεφ που μοίρασε αριστερά στον Βραζιλιάνο μέσο που έκανε το σουτ για να νικήσει τον Κοτάρσκι και να μειώσει στο τελικό 3-2.

Οι δηλώσεις του Τερίμ

Τι πάει λάθος και δεν μπορεί να πάρει αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο:

“Σε τέτοιου τύπου αγώνες, αν στο 1ο λεπτό δέχεσαι γκολ, δεν είναι το πιο εύκολο μετά. Μία φορά στα 100 μπορεί να συμβεί, να δεχτείς γκολ στην πρώτη φάση. Από τη σέντρα μέχρι το πλάι που πήγε η μπάλα, 5-6 φορές έγιναν λάθη. Δεν είναι το πιο εύκολο να ξεκινάς έτσι. Μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ξεκινήσαμε τον αγώνα βρισκόμενοι 1-0 πίσω. Καταφέραμε να πάμε το παιχνίδι όπως θέλαμε και στο 28′ κάναμε το 1-1 και μέχρι εκείνη τη φάση είχαμε αρκετές ευκαιρίες.

Τώρα είναι στο 31′ ο αγώνας, η φάση του Μπερνάρ. Αν ρωτάτε εμένα είναι μία φάση που μπορεί να σκοράρει ξεκάθαρα. Πιστεύω ότι μπορούσε να είναι και κόκκινη. Μετά δεχτήκαμε ξανά ένα γκολ από αντεπίθεση. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να πάμε στο 2-2.

Στο δεύτερο παίξαμε μονότερμα μπορώ να πω. Έχουμε βρεθεί 39 φορές με την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος από του αντιπάλου. Παίξαμε 65% με την μπάλα, κάναμε 18 σουτ, περίπου 600 πάσες. Αλλά δυστυχώς μετά από όλα αυτά που κάναμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε αυτά που θέλαμε.

Μέχρι στιγμής δεν είχα πει τίποτα για τους διαιτητές, μόνο μία φορά είπα για την καθυστέρηση. Αλλά η ερώτηση είναι η εξής: ο Σπόραρ γιατί του έκαναν ράμματα στο κεφάλι και είναι και φάουλ. Δεν είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα αυτό; Συγχαρητήρια, όπως και να ‘χει, κέρδισαν οι αντίπαλοι. Δεν θέλω να δείξω τον διαιτητή ως δικαιολογία. Ήταν κόκκινη για μένα η φάση του Μπερνάρ στο πρώτο ημίχρονο και του Κετζιόρα δεύτερη κίτρινη.

Μπορεί να είναι η φάση του Αράο φάουλ, εσείς πρέπει να συνεχίσετε το παιχνίδι και να το τσεκάρετε στο VAR. Η Ελλάδα, το πρωτάθλημα δεν αξίζει τέτοιου είδους διαιτητές που δεν έχουν ποιότητα. Αν ήταν 30 χρόνων καλός διαιτητής, η UEFA θα τον είχε δει και θα τον είχε ανεβάσει. Δεν είναι μόνο ότι έκανε φάουλ. Τον έχει χτυπήσει με τον αγκώνα.

Δεν λέω τίποτα για τη νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ, συγχαρητήρια. Όπως είπα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αξίζει τέτοιους διαιτητές που δεν έχουν ποιότητα. Μέσα σε αυτό το παιχνίδι, μετά που βρήκαμε και την ισοπαλία, θα μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να δεχτούμε το τρίτο γκολ. Η σύντομη απάντηση στην ερώτησή σας, εμείς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στις πολλές ευκαιρίες που κάναμε κι αυτοί το έκαναν”.

Αν θεωρεί ότι είναι θέμα ΕΠΟ ή UEFA να στείλει στην Ελλάδα καλούς διαιτητές:

“Η Ομοσπονδία προσπαθεί για το καλύτερο. Έχει πάρει μία τέτοια απόφαση για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Εγώ απλά σκέφτομαι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα αξίζει καλύτερους διαιτητές, πιο ποιοτικούς. Γιατί σε τέτοιου είδους αγώνες, κάνουν τη διαφορά οι μικρές λεπτομέρειες. Στην κόκκινη και στο πέναλτι δεν το σκέφτηκε καθόλου, το έδωσε. Εγώ είδα τις φάσεις, δεν μιλάω έτσι. Ένας διαιτητής με ποιότητα που έχει και την εμπειρία, μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι κι αν υπάρχει φάουλ να το γυρίσει το VAR. Τώρα θέλω να σας πω και για τα 4 λεπτά. Μόνο 2:40 ήταν το γκολ. Το λιγότερο έπρεπε να είναι 7 λεπτά, πώς μπορεί να δίνει 4. Δεν θέλουμε από σένα κάτι. Απλά 4 λεπτά δεν ήταν σωστό. Γιατί όταν έχουμε διαφορά ένα γκολ, μπορούμε να το γυρίσουμε. Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Δεν είμαι άνθρωπος που θα δικαιολογηθώ για τους διαιτητές, αλλά έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα. Πώς μπορείς να δίνεις 4 λεπτά”.

Για το γεγονός ότι δέχτηκε πρώτος γκολ ο Παναθηναϊκός και στα δύο ματς των playoffs:

“Είναι σημαντικό να μη δεχτούμε πρώτοι γκολ. Μετά από έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό που νικήσαμε, αν δεχτούμε ένα γκολ μπροστά στους οπαδούς μας, είναι πρόβλημα. Ο Βαγιαννίδης έψαχνε το λάθος στον εαυτό του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έγιναν κι άλλα λάθη. Είμαστε ομάδα που μας αρέσει να πιέζουμε και να κάνουμε γρήγορη πίεση.

Όταν δέχεσαι γκολ στο 1ο λεπτό, αλλάζουν όλα. Παρ’ όλα αυτά αντιδράσαμε πολύ καλά στον αντίπαλο. Ήταν σωστή η αντίδρασή μας. Ανεβάσαμε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Από τις ευκαιρίες που βρήκαμε, ένα από αυτά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να γίνει διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν έγινε”.

Για το πώς επηρέασε τον Παναθηναϊκό η διακοπή κι αν έχασε το μομέντουμ από τη νίκη στο Καραϊσκάκη:

“Σεβόμαστε την απόφαση της Ομοσπονδίας. Έχω δουλέψει κι εγώ στην εθνική ομάδα, καταλαβαίνω ότι ήταν σημαντικοί αγώνες για να πάνε στο Euro. Αλλά όπως είπατε, όταν παίζεις μετά από 21 μέρες, αλλάζει η ψυχολογία. Εμείς μείναμε με 15 παίκτες, αυτό ψυχολογικά αλλάζει λίγο τα πράγματα. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσε να μην είχε τόσο μεγάλο κενό. Όταν παίζει η Εθνική Ελλάδας και είναι σημαντικός αγώνας, εμείς πάντα θέλουμε να προσφέρουμε κάτι. Πάντα θέλουμε όταν οι αντίπαλοι μας συνεχίζουν στην Ευρώπη να παίζουν, είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά όταν υπάρχει λίγη παραπάνω λογική, χαιρόμαστε περισσότερο. Εγώ ποτέ δεν ζήτησα ξεκούραση όταν παίζει η ομάδα μου στην Ευρώπη”.

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ:

“Όταν χάνεις πάντα οι επόμενες νίκες είναι οι πιο σημαντικές. Σήμερα δεν σκεφτόμασταν καθόλου να χάσουμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Πρέπει να το ξεπεράσουμε πάρα πολύ γρήγορα αυτό που έγινε. Η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, να συγκεντρωθούμε εκεί. Στο πρωτάθλημα πρώτη φορά χάσαμε εδώ στο γήπεδό μας. Κι ελπίζω να μην το ξαναδούμε ποτέ”.

Για τη διάταξη του Παναθηναϊκού στο σημερινό ντέρμπι:

“Σήμερα έβγαλα μία ομάδα με τον Σπόραρ και τον Φώτη, χωρίς να αλλάζουμε πολλά πράγματα στη φιλοσοφία μας. Να κάνουμε περισσότερη επίθεση. Και από τις δύο πλευρές πήγαμε αρκετά πιστεύω. Όταν δέχεσαι γκολ και κάνεις λάθος, αλλάζουν πολλά πράγματα. Ανα μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά στο σκορ, θα ήταν πολλά πράγματα διαφορετικά. Στο παιχνίδι μας δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα. Εγώ καμιά φορά γυρίζω και με δύο στράικερ να παίξω, κι αυτό που σκεφτήκαμε στην πραγματικότητα έγινε. Στο σχέδιο μας δεν άλλαξε πολλά πράγματα. Όχι το σχήμα (σ.σ. δεν άλλαξε), απλά άλλαξαν οι θέσεις που επαιζαν οι παίκτες. Σήμερα εγώ ακόμα στηρίζω το πώς έστησα την ομάδα. Όταν δεχτήκαμε γκολ με το λάθος μας, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια. Όλοι δίνουν τα πάντα για την ομάδα και όσο μπορούμε θα παίρνουμε τα πάντα από αυτούς”.

Ενώ για το πόσο επηρέασε Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο αποκλεισμός της Εθνικής στο Euro:

“Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι ο Φώτης και ο Τάσος. Δεν είναι εύκολο, ήθελαν πολύ να πάνε στο Euro την Εθνική. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν αποκλείεσαι, πάντα φταίει ο προπονητής, ο αρχηγός, ο στράικερ. Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι και οι ίδιοι. Και οι οπαδοί μας σήμερα τους στήριξαν πάρα πολύ. Και οι δύο είναι πάρα πολύ σημαντικοί παίκτες, συμβαίνουν αυτά, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να τους στηρίζουμε. Η Εθνική Ελλάδας θα συνεχίσει, μπορεί να μην πήγε στο Euro, αλλά ακολουθεί κι ένα Μουντιάλ. Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι, σχεδόν δύο μέρες δεν μίλησαν με άλλους”.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει την προσωπικότητα να αντιδρά στα δύσκολα:

“Είναι 50 παιχνίδια στην σεζόν, δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι, ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και αντιδράμε. Το θέμα είναι να παίρνουμε ό,τι μπορούμε. Το καλοκαίρι ίσως κανείς δεν περίμενε ότι θα ήμασταν εδώ”.

Για το αν του ταιριάζει η Λεωφόρος:

“Αυτό το γήπεδο μου φέρνει τύχη, από την εποχή που ήμουν στην Ξάνθη. Κάθε ματς έχει την ιστορία του, υπάρχουν δύσκολα ματς, τα έχουμε παίξει καλά. Έχουμε καλά προετοιμασμένους αντιπάλους, καλά δομημένες ομάδες. Έχουμε όμως την ποιότητά μας, την διάθεσή μας, την μαχητικότητά μας και ήρθε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ άξιζε να κερδίζει, νομίζω υπήρχε διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου μέρους”.

Για το ότι νικάνε οι φιλοξενούμενοι και για το συναρπαστικό πρωτάθλημα:

“Έχω πει ότι η ελληνική λίγκα είναι πολύ δύσκολη, υπάρχουν πολλές ομάδες με ποιοτικούς παίκτες, με φιλοδοξία και δεν καταλαβαίνεις αν παίζει εντός ή εκτός. Από την πλευρά μας, μας έχει βοηθήσει πολύ η Ευρώπη, γιατί κερδίζοντας διαδοχικά ματς, αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Και πέρυσι ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα, δύσκολα ματς που γινόταν μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Είναι δύσκολο και συναρπαστικό.

Ήταν πέρσι δύο ομάδες στην μάχη του τίτλου, αλλά και άλλες δύο έδιναν το 100%, θυμάμαι πέρσι πήραμε πέρυσι ισοπαλία εδώ με τον Παναθηναϊκό πρώτο και μετά τον κέρδισε ο Ολυμπιακός. Φέτος είναι συναρπαστικό και δύσκολο, ίσως λίγο παραπάνω για εμάς και τον Ολυμπιακό που έχουμε την Ευρώπη. Παιχνίδια όμως που μας δίνουν εμπειρία”.

Για το αν η νίκη επί του Παναθηναϊκού δίνει την προοπτική του τίτλου πιο έντονα:

“Εξακολουθώ να λέω πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, έχουμε ένα ματς την Τετάρτη που πρέπει να διαχειριστούμε. Οι οπαδοί είναι για να βιώνουν τα συναισθήματα, αλλά εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πριν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, στη συνέντευξη μετά τον Άρη, ένιωσα λες και παλεύαμε για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό και μετά όταν νικήσαμε με 5-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα στην πόλη σαν κάτι άλλο. Θα πρέπει να έχουμε μία ισορροπία.

Το ξαναλέω το καλοκαίρι κανείς άνθρωπος του ΠΑΟΚ δεν θα ονειρευόταν ότι θα είμαστε εδώ οκτώ ματς πριν το τέλος και στα προημιτελικά του Conference League. Είναι μέρος της οργάνωσής μας αυτό, το διαφορετικό μπιλντ απ ανάλογα τον αντίπαλο. Μερικές φορές κοντρολάρουμε το παιχνίδι, άλλες φορές πιο άμεσοι όπως στο δεύτερο γκολ, κομμάτι της ανάγνωσης του ματς. Όσο για την διακοπή, αυτό που θέλω να πω ότι εμείς κάναμε την δουλειά μας για το σημερινό παιχνίδι, δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους.

Θέλω να σας πω ότι αυτή την νίκη την αφιερώνουμε στον Ιβάν Σαββίδη, για τα γενέθλιά του. Ζει πολύ έντονα την καθημερινότητα, την ομάδα, συμμετέχει πολύ, έστω και από μακριά, αλλά και στους οπαδούς που μας βοηθούν και ήρθαν χθες για να μας εμψυχώσουν και αυτό είναι απάντηση για την ενότητα που έχουμε. Οι παίκτες που ήταν εδώ δούλεψαν καλά και με την ενσωμάτωση των διεθνών κάναμε αυτό που έπρεπε για το ματς εδώ”.

Για το αν φοβήθηκε στο φάουλ στο τελευταίο λεπτό μην επαναληφθεί ό,τι στο κύπελλο και στο ματς της κανονικής διάρκειας που χάθηκαν στόχοι στο τέλος:

“Όχι δεν φοβήθηκα, ήμασταν αποφασισμένοι και ήμουν σίγουρος”.

Η βαθμολογία

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες

Άρης – ΠΑΣ Λαμία (3-1)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (1-0)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις