Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπολόνια – Παναθηναϊκός: “Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπολόνια – Παναθηναϊκός: “Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι”

Μπολόνια - Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις του Αταμάν και του Αντετοκούνμπο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (29/3, 21:30) η Μπολόνια υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 32η αγωνιστική της EuroLeague στο Segafredo Arena στην Μπολόνια. Στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Αταμάν είχε νίκησε με σκορ 90-76. 

Τα δεδομένα του Παναθηναϊκού

Οι πράσινοι προέρχονται από 4 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα κόντρα στον Προμηθέα Πατρών νίκησε με σκορ 93-62 και με τον ΠΑΟΚ (73-89), αλλά και στην Ευρώπη με την Μπαρτσελόνα (89-81) και τον Ερυθρό Αστέρα (76-89). Η ομάδα δεν έχει κάποιον θέμα στο ρόστερ με αποτέλεσμα ο προπονητής του Παναθηναϊκού να έχει στην διάθεσή του όλους του παίκτες του.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

Για το παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια: “Περιμένω ένα δύσκολο ματς. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Οι τελευταίοι τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο θα είναι σαν τελικοί. Τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να την υπερασπιστούμε”.

Για τον Λούκα Μπάνκι και το στυλ παιχνιδιού της Βίρτους: “Έχω τεράστιο σεβασμό στον κόουτς Μπάνκι. Η Βίρτους έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και παίζει στην έδρα της. Αγωνίζεται διαφορετικά στο γήπεδό της σε σχέση με τους εκτός έδρας αγώνες.

Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να μοιράσουμε την μπάλα και σίγουρα να παίξουμε επιθετική άμυνα όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ”.

Για το ροτέισον και το γεγονός ότι πλέον ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι πλήρης: “Θα είναι σημαντικό να έχουμε επιλογές σε όλες τις θέσεις σε ό,τι αφορά τον χρόνο συμμετοχής. Το πώς θα παρουσιαστούμε είναι ακόμα πιο σημαντικό επειδή όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Μερικές φορές παίζουμε όλοι και δεν είμαστε καλοί. Κάποιες φορές παίζουμε με έξι παίκτες, όπως συνέβη στα τελευταία 2-3 ματς, και είμαστε στο 90% της απόδοσής μας και νικήσαμε”.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για το παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια: “Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μία καλή ομάδα. Παίζουν στην έδρα τους, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για εμάς και γι’ αυτούς. Έχουν πολύ καλούς παίκτες στο ποστ όπως ο Σενγκέλια. Έχει πολύ καλή δημιουργία, πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση σε αυτό και να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε”.

Για το αν περίμενε την παρουσία του Παναθηναϊκού AKTOR στη 2η θέση έπειτα από 31 αγωνιστικές:Δεν θα πω ότι δεν το περιμέναμε. Δόξα τω Θεώ παίξαμε καλά, είμαστε στη 2η θέση και προσπαθούμε να την διατηρήσουμε. Τα τρία τελευταία παιχνίδια που έχουμε είναι “τελικοί” για εμάς”. Ενώ για την επιστροφή του από τον τραυματισμό του: “Νιώθω έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα”.

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια

Φενερμπαχτσέ – Άλμπα Βερολίνου (19:45)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας (21:30)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις