Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κάψω λίπος στην κοιλιά: 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε
PLUS

Πώς να κάψω λίπος στην κοιλιά: 4 τροφές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Πώς να κάψω λίπος στην κοιλιά: Η καθιστική ζωή αυξάνει το λίπος στην κοιλιά

Η κοιλιά αποτελεί ένα από τα σημεία του σώματος που «μαζεύουν» λίπος όσο περνάνε τα χρόνια και κυρίως λόγω της καθιστικής ζωής που κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς. Πώς μπορούμε, όμως, να το καταπολεμήσουμε; Με βάση τους ειδικούς, για να έχετε ένα υγιές σώμα χρειάζεται αρκετή πειθαρχία και προσπάθεια από την μεριά σας. Πρέπει να προσέχετε πολύ τη διατροφή σας και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αυξάνετε τον μεταβολισμό σας, ώστε να καίτε λίπος.

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν

Το σπανάκι: Είναι γεμάτο βιταμίνη C, A και K. Επιπλέον, περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ και αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Σκεφτείτε ότι 1 φλ. τσαγιού σπανάκι περιέχει 5 γρ. πρωτεΐνης. Έτσι καταναλώνοντάς το καίτε λίπος. Το σπανάκι θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Γαλοπούλα: Πρόκειται για μια θαυματουργή τροφή που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Η γαλοπούλα αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης και περιέχει πολύ λίγο λίπος. Αρχίστε να την καταναλώνετε και αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας με αυτήν. Η γαλοπούλα είναι ένα από τα λιγότερο λιπαρά κρέατα.

Ψάρια: Τα ωμέγα-3 λιπαρά αυξάνουν τον μεταβολισμό και επομένως βοηθούν στο κάψιμο λίπους. Βάλτε στη διατροφή σας ψάρια όπως είναι ο τόνος, ο σολομός, οι σαρδέλες και ο μπακαλιάρος. Τα ψάρια είναι αναγκαίο να μπουν στην καθημερινότητά σας.

Ξηροί καρποί: Γνωρίζετε πως είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σνακ, για όλες εκείνες τις φορές που πεινάτε ανάμεσα στα κυρίως γεύματά σας; Οι ξηροί καρποί βοηθούν στο να ελέγχετε την πείνα σας και συνεπώς στο να χάνετε βάρος. Προσοχή όμως! Μια μικρή χούφτα είναι αρκετή για ενδιάμεσο γεύμα. Αν καταναλώσετε παραπάνω υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθείτε σε αντίθετο αποτέλεσμα. Βάλτε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας, λοιπόν.

Τα παραπάνω τρόφιμα περιέχουν πολλά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Ωστόσο, ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χάσετε περισσότερο βάρος ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας καλό είναι πάντα να επισκέπτεστε ειδικό διατροφολόγο. Θα σας δώσει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες σας. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα σας βοηθήσει σημαντικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις