Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εκόνγκ τραυματισμός: Εν αναμονή αποζημίωσης ο ΠΑΟΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκόνγκ τραυματισμός: Εν αναμονή αποζημίωσης ο ΠΑΟΚ

Εκόνγκ τραυματισμός: Σε θεραπείες έχει υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι ο μυϊκός τραυματισμός του Γουίλιαμ Τρόοστ -Εκόνγκ στη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ήταν πολύ σοβαρός, με τις τελευταίες δηλώσεις του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας να επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των «ασπρόμαυρων». Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ούτε λίγο, ούτε πολύ, παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ότι εν γνώσει του αγωνίστηκε τραυματίας σ’ ολόκληρη τη φάση των νοκ άουτ αγώνων μέχρι και τον τελικό του τουρνουά. Ο Εκόνγκ τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, συνέχισε να αγωνίζεται, παρά τις ενοχλήσεις, σκόραρε από την «άσπρη βούλα» το «χρυσό» γκολ για την εθνική ομάδα της χώρας του και ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να ζητήσει να γίνει αλλαγή. Στη συνέχεια, έμεινε εκτός από το παιχνίδι Γουινέα Μπισάου για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και επανήλθε βασικός σ’ όλα τα επόμενα παιχνίδια, αφού χρειάστηκε να παίρνει παυσίπονα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε μιλώντας στο «CNN World Sports».

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη υποβλήθηκε σε μια σειρά από θεραπείες, ωστόσο χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα με τη θλάση του 3ου βαθμού, που πιθανότατα θα τον κρατήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν, όσο κι αν ο ίδιος δηλώνει ότι… ονειρεύεται να παίξει με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Europa Conference League. H «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει κάνει, ήδη, όλες τις αυτονόητες κινήσεις προκειμένου να είναι καλυμμένη και να μη βγει ζημιωμένη από την συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, με τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή να είναι υπόλογος απέναντι στο κλαμπ και τον κόσμο της ομάδας.

Εν αναμονή αποζημίωσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στο πρόγραμμα FIFA Club Protection, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 και προβλέπει την πλήρη κάλυψη των συλλόγων σε περίπτωση τραυματισμού των ποδοσφαιριστών, στη διάρκεια της παρουσίας τους με τις εθνικές ομάδες σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, όπως είναι και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Το Club Protection Programme (CPP) διασφαλίζει ότι η FIFA παρέχει αποζημίωση για τις απώλειες που προκύπτουν σε κάθε σύλλογο, κατά την περίοδο που ο παίκτης δεν είναι διαθέσιμος, λόγω τραυματισμού, για τις υποχρεώσεις της ομάδας τους. Οι «ασπρόμαυροι» συμπλήρωσαν τον φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα (από την Ομοσπονδία της Νιγηρίας, γνωματεύσεις από τους γιατρούς της ομάδας και του Φινλανδού γιατρού που πραγματοποίησε την επέμβαση) και περιμένουν πλέον την αποζημίωσή τους.

Βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος κάθε ομάδα αποζημιώνεται για κάθε ημέρα απουσίας μετά την 28η του τραυματισμού του. Για τον Νιγηριανό, που επέστρεψε στις 15/2 στη Θεσσαλονίκη, ο «Δικέφαλος» θα αρχίσει να αποζημιώνεται μετά τις 12-13 Μαρτίου και μέχρι την επιστροφή του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Ποια θα είναι η αποζημίωση; Όλος ο μισθός του παίκτη για το διάστημα που θα λείψει μετά την 28η ημέρα. Όσα χρήματα προβλέπονται στην αμοιβή του Εκόνγκ μετά τον Μάρτιο και για όσο θα λείψει, ο ΠΑΟΚ θα τα πληρώσει στον παίκτη βάσει συμβολαίου και θα τα πάρει πίσω από τη FIFA.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις