Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ντάνι Άλβες αποφυλάκιση: Ελευθερος ο Βραζιλιάνος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντάνι Άλβες αποφυλάκιση: Ελευθερος ο Βραζιλιάνος

Ντάνι Άλβες αποφυλάκιση: Μετά από 14 μήνες ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που έχει καταδικαστεί για το βιασμό νεαρής κοπέλας αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος

Πέντε ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Βαρκελώνης που έκανε δεκτό το τέταρτο αίτημα του για αποφυλάκιση, ορίζοντας ως εγγύηση το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο Ντάνι Άλβες κατάφερε να καταθέσει τα χρήματα και εδώ και λίγες να απολαμβάνει την ελευθερία του. Από τις 20 Ιανουαρίου 2023 όταν και είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία νεαρής κοπέλας ότι τη βίασε στις τουαλέτες ενός κλαμπ της Βαρκελώνης, ο Άλβες ήταν κρατούμενος στις φυλακές Μπριανς 2 της Βαρκελώνης, όπου είδε τρεις φορές το αίτημα του για να αποφυλακιστεί να απορρίπτεται (γιατί θεωρούνταν ύποπτος φυγής και η Ισπανία δεν έχει υπογράψει συνθήκη έκδοσης με τη Βραζιλία) και παράλληλα το δικαστήριο που έγινε ενδιάμεσα να τον κρίνει ένοχο για την κατηγορία του βιασμού επιβάλλοντας κάθειρξη 4.5 ετών.

Τελικά την περασμένη Τετάρτη αφού η πλευρά του ποδοσφαιριστή κατέθεσε έφεση για να εξαφανιστεί η ποινή και η πλευρά του θύματος με την εισαγγελία έφεση για να αυξηθεί στα 9 χρόνια, το δικαστήριο γνωρίζοντας πως η απόφαση μπορεί να βγει και μετά από ένα χρόνο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του για αποφυλάκιση. Από εκείνη τη στιγμή είχαμε ένα θρίλερ με την οικογένεια του Νεϊμάρ όχι απλά να διαψεύδει ότι θα πληρώσει την εγγύηση, αλλά να ξεκαθαρίζει ότι μετά την καταδίκη του δεν έχει καμία σχέση μαζί του και τον Άλβες να περνά ένα ακόμη Σαββατοκύριακο στο κελί του αφού δεν μπόρεσε να μαζέψει τα χρήματα.

Τελικά σήμερα το μεσημέρι η δικηγόρος του Ινές Γκουραδιόλα κατέθεσε το 1 εκατ. και στις 17:20 ώρα Ελλάδος ο Βραζιλιάνος πέρασε το κατώφλι της εξόδου της φυλακής εν μέσω αποδοκιμασιών! Κι αυτό γιατί εκεί βρίσκονταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μέλη γυναικείων οργανώσεων. Οι πρώτοι για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ενός μάγειρα και τις συνθήκες εργασίας τους και οι δεύτεροι για να αποδοκιμάσουν τον Βραζιλιάνο φωνάζοντας: Είμαστε όλοι Νούρια» (το φανταστικό όνομα που έχει δοθεί στο θύμα).

Ο Άλβες για να αποφυλακιστεί παρέδωσε τα δύο διαβατήρια του (ισπανικό και βραζιλιάνικο) καθώς απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα, αλλά και να πλησιάσει σε απόσταση 1000 μέτρων το θύμα, ενώ κάθε Παρασκευή πρέπει να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις