Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Γιουάν: Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Μαρία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη – Γιουάν: Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Μαρία

Σάκκαρη - Γιουάν: O 3ος γύρος έφυγε αέρα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Μετά από την εξαιρετική παρουσία της στο Indian Wells όπου έφτασε μέχρι τον τελικό και έχασε από την Νο 1 στον κόσμο, Ίγκα Σβιόντεκ, η Μαρία Σάκκαρη ρίχτηκε χθες το βράδυ (21/03) στη μάχη του Miami Open και η εκκίνησή της ήταν καθόλα εντυπωσιακή.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε απέναντί της στον 2ο γύρο την Κινέζα Γιουέ Γιουάν (Νο 37 στη WTA) και επιβεβαίωσε πλήρως τον τίτλο του φαβορί που της είχε αποδοθεί επικρατώντας με 6-2, 6-2 σε ένα ματς που κράτησε 1 ώρα 20 λεπτά.  Στις 23/03 η Σάκκαρη θα παίξει με την Γιαστρέμσκα για την πρόκριση στους 16.

Ο αγώνας

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε στο ματς με τη συγκέντρωση στο μάξιμουμ και αυτό αποτυπώθηκε στα τέσσερα πρώτα games όπου έκανε δύο break και προηγήθηκε με 4-0, έχοντας χάσει μάλιστα μόνο έναν πόντο στα τρία πρώτα!

Μετά από αυτό το σφυροκόπημα, η Γιουάν προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε τα δύο επόμενα games, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να διατηρεί ωστόσο την ψυχραιμία της και να καθαρίζει άνετα το πρώτο σετ επικρατώντας με 6-2 σε 35 λεπτά.

https://twitter.com/i/status/1770892422072938628

2ο σετ

Το δεύτερο σετ βρήκε τις δύο αθλήτριες να κρατούν αρχικά το σερβίς τους, όμως στη συνέχεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε φόρα και “κατάπιε” την αντίπαλό της, για να φτάσει στο 4-1 και λίγο αργότερα στο 6-2 μέσα σε 44 λεπτά, που την έστειλε με μεγαλοπρέπεια στον 3ο γύρο του Miami Open.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις