Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Βιλερμπάν: Με διαφορά νίκησαν οι Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν: Με διαφορά νίκησαν οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός - Βιλλερμπάν: Οι δηλώσεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (21/3) ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Βιλλερμπάν για την 31η αγωνιστική της EuroLeague στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες πήραν το παιχνίδι με διαφορά με το σκορ να φτάνει στο 80-64. Η ομάδα του Μπαρτζώκα παρέμεινε στην 6η θέση έχοντας 19 νίκες  και 12 ήττες με τον Ολυμπιακό να έχει άλλες 3 αγωνιστικές.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα (Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ) άνοιξε το ματς ο Μπαρτζώκας, που είδε την ομάδα του να παίζει με σοβαρότητα (13-4 στο 4′), να έχει καλές συνεργασίες και καλή εκτέλεση. Ο Φαλ δεν είχε αντίπαλο, στο σκοράρισμα, στο ριμπάουντ, στην άμυνα, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς για να χτίσει η ομάδα του διψήφιο προβάδισμα από νωρίς και να κλείσει την περίοδο στο +8 (20-12).

Με Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, Πετρούσεφ, Ράιτ στις αρχές της δεύτερης οι Πειραιώτες κράτησαν τους Γάλλους σε απόσταση, ο Σέρβος ήταν αυτός που τελείωσε φάσεις κοντά στο καλάθι και ο παίκτης που εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 (36-22 στο 16′). Το σκορ του ημιχρόνου αδικούσε, κάπως, τον Ολυμπιακό που είχε τον έλεγχο χωρίς να λάμπει, έκανε τη δουλειά με ροτέισον δέκα παικτών και δεν κινδύνευε.

2ο μέρος

Με τρίποντο του Έντουιν Τζάκσον και με σερί 0-5 στις αρχές του β’ μέρους, η Βιλερμπάν μάζεψε γρήγορα το σκορ (43-40), την ώρα που ο Μπαρτζώκας έχανε τον Πετρούσεβ με τραυματισμό στο γόνατο. Οι Γάλλοι βρήκαν αυτοπεποίθηση, πέρασαν μπροστά με 53-52, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +1 (55-54) και κάπως έτσι η βραδιά έγινε ζόρικη για τον Ολυμπιακό που δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη, απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ και ένα κάρφωμα του Πίτερς έγραψαν το 66-61 στο 36′, με τη Βιλερμπάν να παίρνει timeout, αλλά τον Λαρεντζάκη να σκοράρει αμέσως μετά το τρίποντο που έκρινε τον αγώνα. Ο Έλληνας περιφερειακός κέρδισε στην επόμενη φάση επιθετικό από τον Λουγουαγού-Καμπαρό, το ΣΕΦ σηκώθηκε στο πόδι και η δουλειά έγινε έστω και δύσκολα.

MVP του αγώνα

Εξαιρετικοί στην χθεσινή βραδιά, ήταν ο Μουστάφα Φαλ (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 μπλοκ) κι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (9 πόντοι, 3/4 τρίποντα) με καθοριστικές φάσεις σε άμυνα κι επίθεση.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

“Η νίκη είναι σημαντική. Και δεν ήταν και δεδομένη. Είδατε ότι η Άλμπα έχασε στην τελευταία κατοχή από την Εφές. Ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε, ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η Βιλερμπάν, μας έβαλαν σε κίνδυνο. Είχαμε νευρικότητα, χάσαμε σουτ, κάναμε λάθη, πήραμε κακές αποφάσεις, όμως καταφέραμε να πάρουμε την νίκη με συμπαγή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο. Είναι μία νίκη που εκτιμώ. Ευχαριστώ τον κόσμο, όχι μόνο αυτούς που ήρθαν απόψε, αλλά και σε όσους ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη για να μας υποστηρίξουν.

Οι δύο βασικοί μας πόιντ γκαρντ παίζουν απλά για να μη λείψουν, τους διαχειριζόμαστε, δεν έχουν καν την ευκαιρία να επανέλθουν σε καλή σωματική και αγωνιστική κατάσταση μέσα από προπονήσεις. Τα παιχνίδια ήταν κρίσιμα και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάποιον έξω. Και μόνο που παίζουν είναι σημαντικό. Το πόδι του Γουόκαπ, που έπρεπε να μείνει τρεις εβδομάδες έξω, πρήστηκε ακόμη περισσότερο μετά από το ματς με την Εφές, ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος γύρισε από μυικούς τραυματισμούς και πρέπει να παίζει διακοπτόμενα. Είναι ανεκτίμητο αυτό που κάνουν. Περισσότερο διαχειρίζονται τον εαυτό τους”.

Η ανησυχία για τον Πετρούσεφ

“Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε με τον Πετρούσεφ, υπάρχει ανησυχία, έχει πρηστεί το δεξί του γόνατο. Τώρα κάνει μαγνητική, ο γιατρός μας πηγαίνει εκεί. Θα ξέρουμε περίπου σε μια ώρα. Έχουμε ματς στην Πάτρα την Κυριακή και μετά το παιχνίδι με την Παρτίζαν. Έχουμε κάνει 19 νίκες, στο δικό μου μυαλό και μη με κατηγορήσετε γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικός αριθμός. Η ομάδα δείχνει σταθερότητα σε μία χρονιά που έχουν έρθει όλα στραβά. Μαχόμαστε για τα playoffs, δεν είναι εύκολο, πρέπει όλο το κλαμπ να πάρει το credit και κυρίως οι παίκτες μας.

Η EuroLeague είναι τόσο ανταγωνιστική. Η Εφές κινδυνεύει να μείνει εκτός δεκάδας. Χάσαμε σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι, είχαμε τόσους τραυματισμούς, παραμένουμε στο υψηλότερο σημείο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεσμευόμαστε ότι πάντα θα είμαστε σοβαρή ομάδα. Αν είμαστε και τυχεροί, θα τελειώσουμε με κάποιες σημαντικές νίκες την κανονική περίοδο και μετά θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στα playoffs”.

Οι δηλώσεις του Πίτερς

“Αφού χάσαμε το προηγούμενο παιχνίδι, έπρεπε να πάρουμε το σημερινό. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σήμερα. Στη τρίτη περίοδο η Βιλερμπάν μάς δυσκόλεψε πολύ. Βλέπαμε ότι κάτι μας έλειπε. Ευτυχώς το βρήκαμε στη τελευταία περίοδο και πήραμε τη νίκη.

Όλη τη χρονιά είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Θα προσπαθήσουμε οι υπόλοιποι να καλύψουμε αυτούς που λείπουν. Ο Πετρούσεβ θα είναι καλά, θα επιστρέψει και θα βοηθήσει, είναι σκληρό παιδί.

Σε κάθε ένα από αυτά είναι σαν να πολεμάς για κάτι περισσότερο από τη νίκη, σαν να μάχεσαι για το πλασάρισμα, το πλεονέκτημα ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα δούμε στο τέλος τα αποτελέσματα”.

Η βαθμολογία

Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα

Αναντολού Εφές – Άλμπα Βερολίνου (85-84)

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπασκόνια (94-76)

Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης (76-88)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις