Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Απέκτησαν πείρα και πλέον όλα παίζονται…
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απέκτησαν πείρα και πλέον όλα παίζονται…

Για πρώτη φορά δυο ελληνικές ομάδες ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν περάσει στις οκτώ καλύτερες της Ευρώπης! Διεκδικούν με πολλές πιθανότητες μάλιστα την πρόκριση τους στις 4! Στα ημιτελικά δηλαδή του Κόνφερενς Λιγκ!

Βέβαια αυτό που πέτυχαν και οι δυο είναι ένας μεγάλος, ένας αληθινός άθλος! Μπόρεσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να πάρουν μια ιστορική πρόκριση που συζητήθηκε από όλους. Γιατί άλλο τέτοιο προηγούμενο δεν υπήρχε…  Να πούμε πως η πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν ένα θαύμα! Ουδείς, εκτός από τον προπονητή και τους παίκτες, πίστευε πως μπορεί το 1-4 του πρώτου αγώνα και μάλιστα μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ήταν δυνατόν να ανατραπεί! Έτσι όταν έφθασε η ημέρα της ρεβάνς, ο Ολυμπιακός στη Σερβία (λόγω του πολέμου η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνίζεται σε ουδέτερη έδρα!) μπήκε στο γήπεδο με στόχο και σκοπό να οδηγήσει αυτός την κούρσα!

Από την άλλη πλευρά η Μακάμπι του Τελ Αβίβ, ξεκίνησε υπεροπτικά τον αγώνα και με το μαξιλαράκι των τεσσάρων τερμάτων φάνηκε πως από την αρχή ήθελε να…ροκανίσει το χρόνο και να φύγει με το εισιτήριο της πρόκρισης! Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο!  Ο Ολυμπιακός με τη σέντρα πέρασε στην αντεπίθεση! Ο στόχος του που ήταν να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Και το πέτυχε με τον Ποντένσε στο πρώτο δεκάλεπτο! Λίγο μετά ήρθε ένα δεύτερο γκολ από τον Φορτούνη. Και λίγο αργότερα ο Ελ Κααμπί με το τρίτο γκολ έφερε το ματς στα ίσια! Αυτό δεν κράτησε για πολύ, γιατί η Μακάμπι με πέναλτυ του Ζάχοβι πήρε…κεφάλι. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός με ανάποδο ψαλίδι του Ελ Κααμπί έστειλε τον αγώνα στην παράταση! Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είχε επιτευχθεί!

Δεν έχει… ματαγίνει

Στην παράταση ο Ολυμπιακός που είχε πάρει τον αέρα έριξε την Μακάμπι του Τελ Αβιβ στο…καναβάτσο! Έτσι πέτυχε δυο ακόμη γκολ με τον Γιόβετιτς και τον Ελ Αραμπί σημείωσε την μεγάλη ανατροπή με 6-1 παίρνοντας και το εισιτήριο της πρόκρισης! Πρέπει να υπογραμμίσουμε πως τέτοια ανατροπή δεν έχει ματαγίνει στην Ευρώπη! Να πούμε πως ο Ολυμπιακός ήταν από… άλλον πλανήτη! Είναι αλήθεια παρουσιάστηκε ως μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα κι έπεισε πως μπορεί να κάνει το θαύμα. Έπαιξε με σοβαρότητα, με πίστη και φυσικά με αλληλοκάλυψη. Ύστερα από 25 χρόνια (το 1999 ήταν η τελευταία φορά) προκρίθηκε στην οκτάδα της Ευρώπης!

 

Ιστορία και ο ΠΑΟΚ

Ιστορία έγραψε και ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος στο γήπεδο της Τούμπας το 0-2 το ανέτρεψε και το έκανε 5-1! Και με συνολικό σκορ 5-3 πέρασε στις οκτώ της Ευρώπης! Στο Κόνφερενς Λιγκ! Η νέα δοκιμασία των Ελληνικών ομάδων έρχεται αργότερα, τον Απρίλιο. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη με την Φενέρμπαχτσε και ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας με την Μπριζ! Και φυσικά όλα παίζονται…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις