Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ντύσιμο για Καθαρά Δευτέρα: Πέτα χαρταετό με στυλ
PLUS

Ντύσιμο για Καθαρά Δευτέρα: Πέτα χαρταετό με στυλ

Ντύσιμο για Καθαρά Δευτέρα: Οι συμβουλές, τα κόλπα και τα 4 τοπ trends για την φετινή Άνοιξη

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έφτασε και ίσως στο πρόγραμμα να υπάρχει κάποια εξόρμηση. Θέλω να φανταστείς το εξής σενάριο: Επιστρέφεις από τη δουλειά, τρέχεις για να ετοιμαστείς και να φτιάξεις βαλίτσα! Ανοίγεις τη ντουλάπα και η πρώτη ερώτηση που σου έρχεται κατά νου είναι: «Τι να βάλω;». Έπειτα, ψάχνεις για να «ξεθάψεις» ρούχα και μένεις να τα κοιτάς αγχωμένη για να δεις τι μπορείς να συνδυάσεις καλύτερα. Στο τέλος, όμως, καταλήγεις με μια υπερφορτωμένη βαλίτσα. Δε χρειάζεται. Υπάρχουν ξεκάθαρα βήματα που κάθε γυναίκα μπορεί να ακολουθήσει πριν το ταξίδι για να κρατήσει το υπέροχο στυλ της, αλλά και για να έχει επιλογές. Σε αυτό το άρθρο θα δεις ποια είναι τα αναλυτικά βήματα και τι είναι στη μόδα για τη φετινή Άνοιξη. Σου προτείνουμε και κάποια λουκς για να πάρεις ιδέες.

Τα βήματα για ένα επιτυχημένο πακετάρισμα

  • Κοίτα τον καιρό: Είναι σημαντικό να ξέρεις τη θερμοκρασία στο μέρος που θα επισκεφτείς.
  • Επικεντρώσου στα βασικά: Χρειάζεσαι σίγουρα ένα απλό μπλουζάκι, ένα παντελόνι, ένα ζευγάρι παπούτσια και ένα παλτό ή μια χοντρή ζακέτα.
  • Χώρισε τη βαλίτσα σου: Φτιάξει δύο στήλες – μια για τα βραδινά ρούχα (πιτζάμες, κάλτσες, εσώρουχα, επίσημο φόρεμα, νεσεσέρ κλπ.) και μια για τα καθημερινά ρούχα (μπλούζες, παντελόνια, ζακέτα, παπούτσια)
  • Τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ θα σε σώσουν: Επειδή δε χρειάζεται να πάρεις πολλά ρούχα, μπορείς πάντα να αλλάξεις μια εμφάνιση με τα κοσμήματα και το μακιγιάζ. Έτσι, εξοικονομείς χώρο στη βαλίτσα και χρόνο από το να επιλέξεις τι θα πάρεις. Για παράδειγμα, αν βάλεις ένα απλό μαύρο τοπάκι, μια μαύρη ζακέτα και ένα τζιν, τότε ασημένια σκουλαρίκια, ένα κολιέ στην ίδια απόχρωση, μια ζώνη και μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις θα απογειώσουν το λουκ σου!
  • Η τεχνική του «κρεμμυδιού»: Δε χρειάζεται να βάλεις ογκώδη ρούχα και φούτερ. Οι πεζοπόροι χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία τους και για να μην κουράζονται όταν βρίσκονται στο βουνό. Ξεκινάς με ένα λεπτό και εφαρμοστό φανελάκι και στη συνέχεια προσθέτεις μια εξίσου εφαρμοστή μπλούζα (πχ. ένα ζιβάγκο). Έπειτα μπορείς να προσθέσεις μια ανάλαφρη, λίγο πιο βαριά, μπλούζα και με τη ζακέτα σου, είσαι έτοιμη και ζεστή για όλη την ημέρα!
  • Το σωστό πακετάρισμα: Αν θες να εξοικονομήσεις παραπάνω χώρο πάρε τα ρούχα σου και αντί να τα διπλώσεις κανονικά, μπορείς να τα κάνεις ρολάκια.
  • All day outfits: Επειδή στα ταξίδια είμαστε συνέχεια έξω, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες για οποιαδήποτε κατάσταση. Καλό θα ήταν να πάρεις μαζί σου μια ευρύχωρη τσάντα χειρός. Βάλε μέσα ένα λεπτό μπλουζάκι, σε περίπτωση αλλαγής του καιρού, τα απαραίτητα καλλυντικά σου σε πιο σκούρες αποχρώσεις (καφές, κόκκινο κλπ), μαντηλάκια, καθρεφτάκι, αποσμητικό και νερό.
  • Πάρε αντιηλιακό: Ποτέ δεν φεύγουμε από το σπίτι χωρίς αντιηλιακό. Μπορείς να βάλεις είτε ένα απλό, αλλά είτε και ένα με το σωστό χρώμα της επιδερμίδας σου.

Τα τοπ 4 trends της μόδας για την άνοιξη του 2024

1. Τα λευκά

Δεν είναι μόνο οι νύφες που θα φορούν λευκά αυτή τη σεζόν. Ο κόσμος της μόδας έχει πει «δέχομαι» στο λευκό. Είτε με ένα λευκό blazer είτε με ένα κρεμ επίσημο φόρεμα, η κλασική απόχρωση επιστρέφει αυτή τη σεζόν! Το λευκό θα είναι παντού γιατί είναι ένα από τα πιο εύκολα χρώματα για μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα. Ρίξτε οτιδήποτε λευκό και κάντε το ντύσιμο και την παραμονή σας στη μόδα μια απλή υπόθεση.

2. Φλοράλ

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: «Φλοράλ για την άνοιξη; Πρωτοποριακό». Αλλά είναι αλήθεια! Αυτή τη σεζόν, όλοι οι μεγάλοι οίκοι μόδας ενσωμάτωσαν ένα κλασικό print για την άνοιξη, φλοράλ! Η αγκαλιά των λουλουδιών σας επιτρέπει να γεμίσετε την γκαρνταρόμπα σας με μια αίσθηση θηλυκότητας, ιδανική για τη χαρούμενη ατμόσφαιρα της άνοιξης. Τα φλοράλ εμφανίζονται με πολλούς τρόπους είτε μικρούς, όπως το σακάκι με κουμπιά, είτε σημαντικούς όπως τα υπερμεγέθη μοτίβα λουλουδιών.

3. Περισσότερη ένταση

Ξεχωρίστε αυτή την άνοιξη! Πείτε αντίο στις απλές σιλουέτες και υποδεχθείτε την τολμηρότητα. Στις πασαρέλες είδαμε φόρμα αυτή τη σεζόν. Από τους μεγάλους φιόγκους μέχρι τις ογκώδεις φούστες, οι σχεδιαστές πιέζουν τα όρια των παραδοσιακών αναλογιών για να δημιουργήσουν εμφανίσεις που κάνουν statement. Είτε πρόκειται για δομημένους ώμους είτε για φουσκωτά layers, αυτή η τάση προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για δημιουργικότητα και αυτοέκφραση. Εάν είστε λιγότερο φιλόδοξοι, τότε ένα αξεσουάρ γλυπτικής είναι αυτό που χρειάζεστε! Προσθέστε μια διασκεδαστική ποπ πινελιά σε κάθε ντύσιμο με ένα ζευγάρι υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου ή με την προσθήκη μιας ενδιαφέρουσας τσάντας.


4. Μεταλλικά

Τι κοινό έχουν όλες οι πούλιες, τα διαμάντια, το ασήμι και ο χρυσός; Είναι όλα στη λίστα επιθυμιών μας και στην τάση για την Άνοιξη του 2024. Από το αστραφτερό ασημί έως το λαμπερό χρυσό, οι μεταλλικές αποχρώσεις τραβούν την προσοχή τόσο στους δρόμους όσο και στις πασαρέλες. Αυτή η τάση εισάγει μια πινελιά φουτουριστικής αίγλης στην καθημερινή ένδυση, επιτρέποντας μας να αναδείξουμε αβίαστα το στυλ μας. Είτε πρόκειται για αξεσουάρ με έμφαση στη μεταλλική απόχρωση είτε για λαμπερά σύνολα όπως το σετ με παγιέτες, τα  εν λόγω μεταλλικά στοιχεία προσθέτουν μια στιγμιαία δόση κομψότητας σε κάθε λουκ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daisy Austin (@styled.daisy)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις