Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παπανικολάου για Σλούκα: «Εδώ δεν δεχόμαστε τέτοια»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παπανικολάου για Σλούκα: «Εδώ δεν δεχόμαστε τέτοια»

Παπανικολάου για Σλούκα: Όλες οι δηλώσεις του παίκτη για το συμβάν στον αγώνα - Πού κρίθηκε το ντέρμπι

Το 2/2 έκανε ο Ολυμπιακός στο ελληνικό «Κλάσικο» της Ευρωλίγκας κατά του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Το ματς είχε αρκετή ένταση με ανατροπές στο σκορ υπέρ και κατά της κάθε ομάδας. Οι πανηγυρισμοί ήταν για αμφότερους μέσα στο παιχνίδι και για τους γηπεδούχους στο τέλος. Μία κίνηση του Κώστα Παπανικολάου με το δάκτυλο στο στόμα σε έκφρασης «σιγής», έκανε αίσθηση, ενώ αργότερα σε άλλη φάση φώναζε στην εξέδρα «σας ακούω, εδώ είμαστε εμείς».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, εξηγεί στον Amerikanos24 για ποιο λόγο αντέδρασε έτσι, έπειτα από ένα πανηγυρισμό του πρώην συμπαίκτη του και ομολόγου του στον Παναθηναϊκό, Κώστα Σλούκα: «Είναι μέσα στην ένταση του παιχνιδιού. Ο Κώστας έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο. Πανηγύρισε. Εγώ από τη σειρά μου ήθελα να δείξω ότι εδώ είμαστε εμείς, εδώ παίζουμε εμείς και ότι δεν δεχόμαστε από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε, αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασής του μέσα στο παρκέ. Αντίστοιχα κι εγώ το ίδιο», είπε ο Κώστας Παπανικολάου για το περιστατικό. 

Πού κρίθηκε το ντέρμπι;

Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε εννιά πόντους και έπαιξε αποτελεσματική άμυνα πάνω στον Κώστα Σλούκα, όσες φορές κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει, σε ένα τρικ που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαμε πάρα πολύ νωθρά. Επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να βγάλει πάρα πολύ μεγάλο physicality και να εκμεταλλευτεί πολλές περιστάσεις μέσα στο παρκέ και για αυτό η διαφορά έφτασε και στους δέκα πόντους.

Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο άρχισαν να ανεβάζουν λίγο την ένταση της ομάδας και δεύτερο ημίχρονο όλοι μαζί βγάλαμε την ένταση που θέλαμε να βγάλουμε. Γιατί αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, στο ποιος θα παίξει πιο δυνατά. Ένας άλλος παράγοντας ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο, όπως μας είπαν οι προπονητές. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Σχετικά δεν παίχτηκε το πιο ποιοτικό μπάσκετ, αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Σημαντική νίκη, αλλά όχι πιο πολύ σημαντική από την προηγούμενη. Από την επόμενη. Για τη συνέχεια».

Ο Τόμας Ουόκαπ έπαιξε τραυματίας, με πρησμένο αστράγαλο και συνέβαλλε καθοριστικά στη νίκη του Ολυμπιακού με την καθοδήγηση του στην επίθεση και την άμυνα του πάνω στον Κέντρικ Ναν: «Μιλάμε για ένα παιδί το οποίο καθοδηγεί όλη την ομάδα και προσφέρει ηρεμία πάνω από όλα σε όλη την ομάδα, όταν βρίσκεται μέσα στο παρκέ, όπως και στον ίδιο. Είναι εξαιρετικός για εμάς. Ξέρει τη σημασία που έχει για την ομάδα. Δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε. Ο ίδιος το γνωρίζει και αυτό είναι το σημαντικό. Και η αυτοθυσία του αυτή δείχνει το πόσο διψασμένη είναι αυτή η ομάδα για να καταφέρνει να διεκδικεί τις νίκες και να καταφέρνει να διεκδικεί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το σύλλογο. Και για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ αρχικά και από εκεί να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να βρεθούμε σε άλλο ένα Final Four».

«Δουλεύεις για μένα για να κερδίζεις και το λίγο ακόμα παραπάνω»

Για τη θέση που βρίσκεται τώρα ο Ολυμπιακός, ο «Παπ» ανέφερε: «Νομίζω ότι δεν μπορεί εύκολα να δοθεί αυτή αυτή η απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και κάθε μέρα δουλεύουμε με γνώμονα αυτό. Δεν μπορείς να πεις κάποια στιγμή “ωραία, τώρα έφθασα στον τόπο μου”. Ας πούμε, σταματάω να δουλεύω κάθε μέρα. Δουλεύεις για μένα για να κερδίζεις και το λίγο ακόμα παραπάνω. Γιατί μόνο έτσι καταφέρνεις να να διεκδικείς τίτλους, να βρίσκεσαι στη θέση που βρισκόμαστε τώρα. Και αν σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό, όλα μπορούν να διαλυθούν και να πάει στράφι η χρονιά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις