Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Trojan Footprint 2024 Εύβοια: Άκρως εντυπωσιακές εικόνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Trojan Footprint 2024 Εύβοια: Άκρως εντυπωσιακές εικόνες

Trojan Footprint 2024 Εύβοια: Στο Λευκαντί Ευβοίας

Η Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24», η οποία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Νατοϊκής Άσκησης «STEADFAST DEFENDER – 24», διεξάγεται από 28 Φεβρουαρίου έως 15 Μαρτίου σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των «Σκιών του Αιγαίου» της ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ. Στη δραστηριότητα συμμετέχουν επίσης προσωπικό και μέσα από Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο.

Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συμβάλουν στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε επίπεδο διεξαγωγής αντικειμένων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το νυχτερινό σενάριο της άσκησης, οι κομάντο επιχειρούσαν από θαλάσσης με της «σαΐτες του Αιγαίου», τα ταχύπλοα MARK V των ειδικών δυνάμεων ενώ πραγματοποιούνταν ρίψεις από Chinook με την υποστήριξη από τα ελικόπτερα KIOWA Warriors, τους «Ινδιάνους του Αιγαίου».

Ρωσία, Κίνα και Ιράν σε κοινές ασκήσεις στην Αραβική Θάλασσα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ομάδα πολεμικών πλοίων της έφτασε στο Ιράν για να συμμετάσχει σε ασκήσεις με το Ιράν και την Κίνα στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα. Σε κοινές ασκήσεις, που ονομάζονται «Ζώνη Θαλάσσιας Ασφάλειας – 2024», θα πάρουν μέρος πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλέστηκαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα Δευτέρα. «Το πρακτικό μέρος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί στα ύδατα του Κόλπου του Ομάν της Αραβικής Θάλασσας», ανέφερε το υπουργείο.

«Κύριος σκοπός των ελιγμών είναι η επεξεργασία της ασφάλειας της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας», όπως αναφέρθηκε. Της ρωσικής ομάδας ηγείται το Varyag, πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου του Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι από το πολεμικό ναυτικό του Πακιστάν, του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν, του Ομάν, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής θα ενεργήσουν ως παρατηρητές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις