Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνελήφθη 19χρονος στο αεροδρόμιο – Πάνω από 3 κιλά κάνναβη στην κατοχή του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 19χρονος στο αεροδρόμιο – Πάνω από 3 κιλά κάνναβη στην κατοχή του

Τι είναι η αεροπορική οδός

Της… μόδας, έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό οι οργανωμένες μεταφορές ναρκωτικών «μέσω της αεροπορικής οδού», όπως, χαρακτηριστικά ονομάζει τον τρόπο διακίνησης η Ελληνική Αστυνομία. Σε χρονικό διάστημα, ακριβώς ενός μήνα, η ομάδα αστυνομικών, που εδρεύει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον εντοπισμό ναρκωτικών, έχει κατάσχει περίπου 62 κιλά κάνναβης, ενώ έχουν συλληφθεί τέσσερις μεταφορείς!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τελευταία σύλληψη στον Διεθνή Αερολιμένα των Σπάτων,  είναι αυτή 19χρονου ημεδαπού,  ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στο πλαίσιο, λοιπόν,  του σχεδίου της Δίωξης για την αποτροπή  εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Ευρώπης μέσω αεροπορικών οδών και κατόπιν διερεύνησης και ανάλυσης πληροφοριών εντοπίστηκε ο 19χρονος και πιστοποιήθηκε η δράση του».

Από έρευνα σε αποσκευή, που κατείχε κατά την άφιξη του με πτήση προερχόμενη από την Ισπανία, αλλά και στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τρία κιλά και 348 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης και 2 βεγγαλικά. Στις 4 Μαρτίου,  στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της ίδιας ομάδας, είχαν συλληφθεί   22χρονη αλλοδαπή και 30χρονος ημεδαπός και πάλι για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατά τον έλεγχο στις αποσκευές τους (2 βαλίτσες), όταν αφίχθησαν στη χώρα μας προερχόμενοι από τη Βαρκελώνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·       14 κιλά και 851 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 4.635 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Στις 11 Φεβρουαρίου, στο αεροδρόμιο εντοπίστηκαν δέματα τα οποία προορίζονταν για μεταφορική εταιρία απ’ όπου θα παραλαμβάνονταν από άτομο που θα προσερχόταν στα γραφεία.

Οι αστυνομικοί είχαν αντιληφθεί ότι περιείχαν ναρκωτικά και με την άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα, ζήτησαν να γίνει «ελεγχόμενη παράδοση» προκειμένου κανείς να μην υποψιαστεί τίποτε και να δουν στα γραφεία της μεταφορικής ποιος θα τα παραλάμβανε. Πράγματι τα δέματα περιείχαν 24 κιλά και 200 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης έφθασαν στη μεταφορική και εκεί συνελήφθη 35χρονος παραλήπτης. Η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του στη χώρα από την οποία εστάλη αεροπορικώς το δέμα, είναι σε εξέλιξη σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις