Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λάνθιμος Όσκαρ 2024: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάνθιμος Όσκαρ 2024: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Λάνθιμος Όσκαρ 2024: «Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τις διακρίσεις στα φετινά Όσκαρ»

Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την διάκριση του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου στα φετινά βραβεία Όσκαρ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο Facebook, εξήρε τον σκηνοθέτη για τις 4 διακρίσεις που απέσπασε για την ταινία Poor Things, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι στο πρόσωπο και το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη καθρεπτίζεται η Ελλάδα της διαρκούς αναζήτησης, της δημιουργίας και της προόδου.

Τέσσερα Όσκαρ για το “Poor things” του Λάνθιμου, θρίαμβος για την Έμμα Στόουν: “Γιώργο, σ’ ευχαριστώ για το δώρο ζωής”

Μπορεί ο Γιώργος Λάνθιμος να μην ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει ένα βραβείο Όσκαρ, η ταινία Poor things όμως απέσπασε τέσσερα με κορυφαίο αυτό για την ερμηνεία της Έμμα Στόουν ως Μπέλα Μπάξτερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της 35χρονης μούσας του Λάνθιμου που το 2017 είχε κερδίσει ξανά στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου για το “La La Land” του Ντάμιεν Σαζέλ.

Το “ευχαριστώ” στον Λάνθιμο

“Γιώργο, σ’ευχαριστώ για το δώρο ζωής που μου έκανες με το ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ” είπε κατασυγκινημένη στη νικητήρια ομιλία της η Έμμα Στόουν παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου. Η Αμερικανίδα ηθοποιός αυτή τη φορά ενσάρκωσε μια αυτόχειρα την οποία επαναφέρει στη ζωή ένα ςεκκεντρικός επιστήμονας εμφυτεύοντάς της εγκέφαλο αγέννητου εμβρύου και ξεκινά να ανακαλύπτει τη ζωή από την αρχή, χωρίς αιδώ ή προκαταλήψεις. Η ταινία “Poor things” είναι κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Σκωτσέζου Αλιστντερ Γκρέι. Η ταινία του Λάνθιμου “Poor things” ήταν υποψήφια για 11 βραβεία και απέσπασε συνολικά τέσσερα καθώς εκτός από το Α΄γυναικείου ρόλου έλαβε και τα Όσκαρ Σκηνογραφίας, Κομμώσεων-Μακιγιάζ και Σχεδιασμού Κοστουμιών.

Πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτης, πριν την απονομή των βραβείων Οσκαρ 2024. Η Έμμα Στόουν με την Ντέι’Βάιν Τζόι Ράντολφ που τιμήθηκε με το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου για την ταινία του Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν “Holdovers. Το “Oppenheimer” ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες που είχαν φτάσει τις 13 και τελικά αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της βραδιάς με 7 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις