Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ομπαμεγιάνγκ Europa League 2024: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομπαμεγιάνγκ Europa League 2024: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης

Ομπαμεγιάνγκ Europa League 2024: Έσπασε τα ρεκόρ o παίκτης της Μαρσέιγ στο χθεσινό ματς με τη Βιγιαρεάλ - Δείτε το βίντεο

Η Μαρσέιγ συνέτριψε εχθές (07/03) με 4-0 τη Βιγιαρεάλ στο «Βελοντρόμ» με δύο γκολ του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο παίκτης, ουσιαστικά, σφράγισε το εισιτήριο της ομάδας του στα προημιτελικά του Europa League. Ο 34χρονος Γκαμπονέζος επιθετικός έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 33 γκολ. Μάλιστα, είναι και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και της φετινής σεζόν έχοντας εννέα τέρματα σε επτά συμμετοχές. Ο διάσημος φορ άφησε πίσω του τον Χένρικ Λάρσον, ο οποίος είχε πετύχει στο θεσμό 31 γκολ. Αν και αναγκαστικά μοιράζεται την κορυφή, η πρωτιά παραμένει ανέγγιχτη για τον παίκτη, ο οποίος, ωστόσο, έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει το σκορ του Σουηδού και να κρατήσει τον θρόνο για τον εαυτό του.

Να σημειωθεί πως ο «Ομπα» πέτυχε τα τέρματα αυτά με τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα οκτώ με τη Ντόρτμουντ, 14 με την Αρσεναλ, δύο με την Μπαρτσελόνα και εννιά με τη Μαρσέιγ. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τη φετινή σεζόν ο Αφρικανός σταρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας 21 γκολ και δίνοντας οκτώ ασίστ σε 36 συμμετοχές σε συνολικά 2.709 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε το βίντεο

Ένα από τα πιο θρυλικά γκολ του Ομπαμεγιάνγκ είναι το τελευταίο στον χθεσινό αγώνα. Πήρε την μπάλα εντός περιοχής και «έσκαψε» με το κακό του πόδι την μπάλα, για να βάλει το γκολ της σεζόν με γκολκίπερ τον Πέπε Ρέινα!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις