Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να με ερωτευτεί: Ένας απλός οδηγός
PLUS

Πώς να με ερωτευτεί: Ένας απλός οδηγός

Πώς να με ερωτευτεί: Τρία απλά βήματα για να τον κάνεις να μην έχει μάτια για άλλη

Ψάχνεις και εσύ τον έρωτα; Θέλεις να βρεις τη «μαγική» συνταγή που θα φέρει τον ή την σύντροφο των ονείρων σου; Η απάντηση βρίσκεται σε τρία απλά βήματα που είναι η βάση για κάθε ερωτική έλξη. Από εκεί, μπορείς να βρεις μια πληθώρα ευκαιριών για να κάνεις τον άνθρωπο που θες να σε ερωτευτεί. Μπορεί, βέβαια, να σκέφτεσαι: «Υπάρχουν κανόνες και συνταγές για θέματα καρδιάς;». Κι όμως, υπάρχουν. Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο έρωτας συνδέεται άμεσα με την καρδιά μας, αλλά στην πραγματικότητα ο εγκέφαλος είναι αυτός που πρώτα ελέγχει τα συναισθήματά μας. Αποτελεί, άλλωστε, και έναν μεγάλο τομέα της νευροεπιστήμης, καθώς πρόκειται για μελέτη ορμονών και χημικών στοιχείων που εκρήγνει ο εγκέφαλος κατά τη διαδικασία της ερωτικής έλξης.

Αρχικά, όμως, ας δούμε πώς ερωτεύονται οι άνδρες. Σύμφωνα με τη Δρα. Ανθρωπολογίας Helen Fisher, ο άνδρας, για να ερωτευτεί περνάει από τρεις φάσεις, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Λαγνεία

Η λαγνεία αποτελεί μια καθαρά σωματική επιθυμία και δεν έχει φυσικά καμία σχέση με βαθύτερα συναισθήματα που σχετίζονται με τον έρωτα και την αγάπη. Γι’ αυτό, κάποιες φορές, επιθυμούμε να κάνουμε σεξ με άτομα τα οποία δεν έχουμε απαραίτητα κάποια ερωτική σύνδεση. Αυτό είναι αρκετά φυσιολογικό. Ένας άνδρας μπορεί να έχει λαγνεία με μια έως πολλές γυναίκες ταυτόχρονα.

2. Έλξη

Εδώ μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο. Η λαγνεία μπορεί να συμβαίνει για πολλούς ερωτικούς συντρόφους αλλά η έλξη είναι αυτή που καθορίζει ποια σύντροφος ξεχωρίζει. Ο άνδρας, συνήθως, θα σκεφτεί έντονα μια γυναίκα και θα της δώσει προτεραιότητα στη ζωή του. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες, αυτό το στάδιο το παρομοιάζουν με αυτό του εθισμού. Μήπως τελικά ο έρωτας μοιάζει περισσότερο απ’ ότι πιστεύαμε με ναρκωτικό;

3. Αφοσίωση

Στο τρίτο, και τελευταίο, στάδιο έρχεται η ερωτική ολοκλήρωση. Εδώ, ο άνδρας έχει το βλέμμα του συνέχεια στραμμένο πάνω σου. Δεν φαντάζεται τον εαυτό του με κάποια άλλη και σίγουρα δεν αποφεύγει να αφοσιωθεί με σιγουριά σε εσένα. Ίσως να επιθυμεί και να φαντάζεται έναν γάμο ή μια οικογένεια μαζί σου. Η αφοσίωση, τελικά, είναι αυτή που ενθαρρύνει τη σιγουριά και την αγάπη. Πως, όμως, μπορούμε να αναπτερώσουμε αυτό το συναίσθημα;

Είναι πολύ πιο απλό απ’ ότι πιστεύουμε. Αρκεί ένα βλέμμα. Όπως αναφέρει η μελέτη του καθηγητή ψυχολογίας Zick Rubin, κοιτάζοντας κάποιον στα μάτια, και κάνοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να σε κοιτάζει και αυτός, αυξάνεις τις πιθανότητές σου να σε ερωτευτεί! Επίσης, σύμφωνα με τη Δρα. Pam Spurr, όταν κάποιος μας κοιτά στα μάτια μας κάνει να ανακαλούμε αναμνήσεις με άλλα άτομα που αγαπάμε. Συνεπώς, σταδιακά τον συνδέουμε και αυτόν με αισθήματα αγάπης και έρωτα. Όλα αυτά, στη στιγμή που πρέπει και με τον τρόπο που αισθάνεστε πιο άνετα.

Δείξε ότι εκτιμάς το χιούμορ του

Όταν γελάμε, εκτός από το γεγονός ότι γεμίζουμε χαρά, αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και άνεση. Το χιούμορ είναι κλειδί στον έρωτα. Επιβεβαιώσου πως κάθε φορά που χωρίζεστε έχει μια ευχάριστη ανάμνηση από εσένα. Έπειτα, θα σε συνδέει με καταστάσεις και θα μιλάει περισσότερο στους φίλους του για εσένα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τρία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά, παρ’ όλο που οι άνδρες και οι γυναίκες γενικά γοητευόμαστε από άτομα με αίσθηση του χιούμορ, για τους άνδρες έχει περισσότερη σημασία να εκτιμάμε τα δικά τους αστεία παρά να είμαστε αστείες εμείς οι ίδιες.

Η ευγένεια είναι το παν

Η ανωτερότητα, εδώ, και οι σαχλαμάρες μέσω σχολίων και άσχημης συμπεριφοράς δεν θα σε βοηθήσει καθόλου. Εξάλλου, δεν είναι όμορφο όταν ασχολείσαι με όλους τους άλλους εκτός από εσένα. Δείχνει στον άλλον ότι τρέφεις πολλές ανασφάλειες. Όχι μόνο αυτό. Η αγένεια, μπορεί να φέρει στιγμές και καταστάσεις που θα είναι άβολες και για τους δύο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας σχετικά με το θέμα, στην οποία συμμετείχαν 10.000 άτομα, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν άνδρες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν ο/η σύντροφός τους να είναι ευγενικός/ευγενική τόσο με αυτούς όσο και με όλους γύρω τους. Στην ίδια έρευνα διαβάζουμε, ακόμη, ότι είναι πιο πιθανό, όταν μας αρέσει ένα άτομο και παρατηρούμε ότι είναι ευγενικό, να το δούμε πιο σοβαρά μαζί του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις