Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τέιλορ Σουίφτ – Έμιλι Ντίκινσον: Η συγγενική σχέση μεταξύ των δύο γυναικών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέιλορ Σουίφτ – Έμιλι Ντίκινσον: Η συγγενική σχέση μεταξύ των δύο γυναικών

Τέιλορ Σουίφτ - Έμιλι Ντίκινσον: Τι αποκαλύπτει γενεαλογική εταιρεία

Την Δευτέρα, το Ancestry.com σε αποκλειστικό ρεπορτάζ στο NBC’s Today αποκάλυψε την συγγενική σχέση μεταξύ της Τέιλορ Σουίφτ και της Έμιλι Ντίκινσον. «Η Σουίφτ και η Ντίκινσον κατάγονται και οι δύο από έναν Άγγλο μετανάστη του 17ου αιώνα (ο ένατος προπάππους της Σουίφτ και ο έκτος προπάππους της Ντίκινσον, ο οποίος ήταν πρώτος κάτοικος του Γουίντσορ, Κονέκτικατ)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας γενεαλογίας. Συνεχίζει διευκρινίζοντας ότι οι πρόγονοι της τραγουδίστριας προφανώς «παρέμειναν στο Κονέκτικατ για έξι γενιές μέχρι που οι δικοί της πρόγονοι εγκαταστάθηκαν τελικά στη βορειοδυτική Πενσυλβάνια». Συνεπώς, η Σουίφτ και η Ντίκινσον είναι μακρινές ξαδέρφες. Η Ντίκινσον, γεννημένη στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης το 1830, θεωρείται ως μία από τις εξέχουσες μορφές της αμερικανικής ποίησης. Η ποιήτρια δεν έφυγε ποτέ από το σπίτι της οικογένειάς της, ενώ δημοσίευε μόνο ανώνυμα για όσο ζούσε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Σουίφτ έχει αναφερθεί στην ποιήτρια στο παρελθόν σε δημόσια σχόλια που έχει κάνει σχετικά με την σύνθεση των τραγουδιών της. «Αν οι στίχοι μου ακούγονται σαν ένα γράμμα που έγραψε η προγιαγιά της Έμιλι Ντίκινσον ενώ έραβε μια δαντελένια κουρτίνα, αυτό σημαίνει ότι η γραφή μου ανήκει στους «στίχους με πένα» είπε η τραγουδίστρια, ενώ παραλάμβανε το βραβείο τραγουδοποιού-καλλιτέχνη της δεκαετίας από τη Διεθνή Ένωση Τραγουδοποιών του Νάσβιλ, το 2022. Επίσης, δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές της Σουίφτ που εδώ και καιρό έχουν συνδέσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ της, Evermore, με την αντίστοιχη ημερομηνία γέννησης της Ντίκινσον, δηλαδή 10 Δεκεμβρίου.

Το νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας

Η είδηση αυτής της οικογενειακής σχέσης είναι εύλογη δεδομένου ότι το επερχόμενο άλμπουμ της Σουίφτ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο έχει τίτλο The Tortured Poets Department (ή αλλιώς «Το Τμήμα των Βασανισμένων Ποιητών»). Ενώ η Σουίφτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ασία στο πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης περιοδείας της Eras, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία ότι η συγγραφή του νέου της άλμπουμ τα τελευταία δύο χρόνια της θύμισε «γιατί το να γράφω τραγούδια είναι κάτι που πραγματικά με βοηθάει να ανταπεξέλθω στη ζωή μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις