Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τυχαίος έλεγχος της Τροχαίας «έβγαλε» κοντά στα 100 κιλά ναρκωτικών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τυχαίος έλεγχος της Τροχαίας «έβγαλε» κοντά στα 100 κιλά ναρκωτικών

Συνελήφθησαν οδηγός και συνοδηγός μετά από καταδίωξη και αφού προσέκρουσαν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ένας συνηθισμένος τροχονομικός έλεγχος, στη Θεσπρωτία δεν οδήγησε απλά σε καταγραφή παραβάσεων του Κ.Ο.Κ, αλλά και στην κατάσχεση πάνω από 98 κιλών ναρκωτικών και στη σύλληψη των δύο μεταφορέων τους! Ο έλεγχος, που επιχείρησαν οι τροχονόμοι στο αυτοκίνητο με δύο επιβάτες, έναν ημεδαπό κι έναν αλλοδαπό, κατέληξε στη σύλληψή τους και στη διαπίστωση ότι μετέφεραν κοντά στα 100 κιλά κάνναβης, 11 από τα οποία, τύπου «σοκολάτα»! Για την υπόθεση της σύλληψης «δια του τροχονομικού ελέγχου», η Αστυνομία πληροφορεί ότι όλα ξεκίνησαν στην Ηγουμενίτσα, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας, επιχείρησαν να ελέγξουν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ημεδαπός, με συνοδηγό αλλοδαπό.

«Ο οδηγός», πληροφορεί η ΕΛ.ΑΣ., «δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και αφού ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας, όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο». Όμως, όπως αποκαλύπτει η περιγραφή των αστυνομικών, οι σκηνές αστυνομικής ταινίας συνεχίστηκαν: «Οι κατηγορούμενοι», προσθέτει η Αστυνομία «εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, πλην, όμως, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα». Και τότε, ξεκίνησε, όπως ήταν επακόλουθο, η έρευνα στο όχημα.

Στο εσωτερικό

«Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 66 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 87,5 κιλών και 10 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») βάρους 11 κιλών. Στη συνέχεια, αποκαλύπτεται ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο, σχετικό με την εξακρίβωση του πραγματικού ιδιοκτήτη του οχήματος της μεταφοράς των ναρκωτικών. Ανήκε σε έγκλειστο των φυλακών και το χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες για να μεταφέρουν σε άγνωστο σημείο τη μεγάλη ποσότητα της κάνναβης. Λέει η Αστυνομία: «Επίσης, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, που, όπως προέκυψε, ανήκει σε ημεδαπό, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης».

Χωρίς άδεια οδήγησης

Οι διαπιστώσεις δεν είχαν τέλος. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας είδαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Επίσης, ότι σε βάρος του αλλοδαπού είχε επιβληθεί το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα…

Και στην Πιερία

Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πιερία, μετά από πληροφορίες αυτοί, σταματούσαν έναν ημεδαπό οδηγό για έλεγχο. «Εντοπίστηκε», αναφέρει η Αστυνομία «ο προαναφερόμενος άνδρας, να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 8,8 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 825 ευρώ.

Επίσης σε οικία του, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει: Τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 56,9 γραμμαρίων, 1 συσκευασία με μεθαμφεταμίνη (MDMA) βάρους 0,8 γραμμαρίων, 26,4 γραμμάρια άγνωστης σύνθεσης χημικής ουσίας λευκού χρώματος και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις