Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μηνιγγίτιδα θάνατοι 2024: 20 μαθητές έχασαν την ζωή τους στην Νιγηρία
ΚΟΣΜΟΣ

Μηνιγγίτιδα θάνατοι 2024: 20 μαθητές έχασαν την ζωή τους στην Νιγηρία

Μηνιγγίτιδα θάνατοι 2024: 20 θανάτους και 400 εισαγωγές μαθητών σε νοσοκομεία προκάλεσε η νόσος στην Νιγηρία.

Τραγικός απολογισμός της επιδημίας μηνιγγίτιδα τουλάχιστον 20 μαθητές έχασαν τη ζωή τους στην Νιγηρία. Η νόσος έπληξε οικοτροφεία-σχολεία στην πολιτεία Γιόμπε βορειοδυτικά της χώρας, προκαλώντας πάνω από 400 εισαγωγές μαθητών σε νοσοκομεία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της χώρας την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. «Καταγράψαμε επιδημία μηνιγγίτιδας σε έξι δευτεροβάθμια σχολεία της πολιτείας, που είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν 20 μαθητές από τους 473 που μολύνθηκαν» από τη νόσο, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάνι Ιντρίς, επίτροπος παιδείας στην πολιτεία Γιόμπε. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Government Technical College, στην πόλη Ποτίσκουμ, είναι αυτό που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καθώς εκεί καταγράφηκαν «17 θάνατοι», δήλωσε ο κ. Ιντρίς.

Τα σχολεία που επλήγησαν έχουν τεθεί υπό ιατρική επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο και στήθηκαν προσωρινά κέντρα απομόνωσης και χορήγησης κατεπείγουσας θεραπείας σε μαθητές που μολύνθηκαν από τη νόσο.«Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς δεν καταγράψαμε κανένα νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ημερών, ενώ 370 από τους ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία ανένηψαν και έλαβαν εξιτήρια», διαβεβαίωσε ο κ. Ιντρίς.  Η Νιγηρία βρίσκεται στη λεγόμενη ζώνη της μηνιγγίτιδας της υποσαχάριας Αφρικής, η οποία εκτείνεται από τη Σενεγάλη στο δυτικό τμήμα της ηπείρου ως την Αιθιοπία στο ανατολικό· στην περιοχή αυτή, τα ξεσπάσματα της νόσου είναι συχνά.

Τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας

Σημειώνεται ότι η  μηνιγγίτιδα είναι μεταδοτική ασθένεια, εξαπλώνεται από τον έναν άνθρωπο στον άλλο με σταγονίδια εκκρίσεων των αναπνευστικών οδών βήχας, φτάρνισμα, μέσω της στενής επαφής, ή εξαιτίας των επισφαλών συνθηκών ζωής.  Τα πιο συνηθισμένα κλινικά συμπτώματα είναι η αιφνίδια εκδήλωση πυρετού, οι κεφαλαλγίες και η αυχενική δυσκαμψία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις